Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00DJ58-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.05.2021 - 06.06.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 23.08.2021 - 24.10.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 45
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Pia-Tuulia Laine
- Ryhmät
-
TXM20S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- TX00DJ58
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää, mihin eri säilöntämenetelmien teho perustuu ja hän osaa päätellä, mitä eri elintarvikemateriaaleissa voi tapahtua säilönnän aikana.
Sisältö
Elintarvikkeiden säilöntämenetelmät ja näiden menetelmien aikana elintarvikemateriaalissa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.
Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä
Opiskelija osaa selittää, mitä elintarvikkeiden eri säilöntäprosesseissa tapahtuu ja mihin eri säilöntämenetelmät perustuvat.
Opiskelija osaa ottaa kantaa, mitä onnistunut säilöntä vaatii.
Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden säilöntäprosesseja.
Opiskelija osaa valita optimaalisia ratkaisuja eri tilanteisiin.
Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.