Siirry suoraan sisältöön

Teollinen mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DJ56-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.05.2022 - 12.06.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.08.2022 - 14.10.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Markus Räsänen
Ryhmät
BIO21
Bio- ja elintarviketekniikka
TXM21S1
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
TX00DJ56
Toteutukselle TX00DJ56-3004 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija tuntee eri mikrobiluokkien erikoispiirteet. Hän tuntee hyöty- ja haittamikrobien esiintymistä eri ympäristössä; elintarviketuotannon, ympäristötekniikan sekä teollisuusympäristön sovelluksissa. Mikrobiyhteisöjen kasvuun vaikuttavat tekijät ja niiden hallinta on hänelle tuttuja. Hän hallitsee mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa soveltaa niitä.
Opiskelija osaa työskennellä aseptisesti, hallitsee tärkeimmät mikrobiologiset perusmenetelmät ja ymmärtää eri hygieniatasojen erot sekä niiden käyttövaatimukset.

Sisältö

1. Mikrobien luokitus bioteknisestä näkökulmasta
2. Mikrobien tunnistamismenetelmät ja mikroskopointi
3. Aseptinen työskentely ja sterilointi
4. Kasvatustekniikat, kasvun seurata
5. Mikrobien esiintyminen erilaisissa ympäristöissä ja niiden hyväksikäyttö eri tarkoituksiin

Esitietovaatimukset

Biotieteiden perusteet

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- toimia opiskelijatyhmän jäsenenä

Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen

Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen

Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- toimia opiskelijatyhmän jäsenenä

Siirry alkuun