Skip to main content

Business Communication (5 ECTS)

Code: LD00EG92-3024

General information


Enrollment
07.12.2022 - 08.01.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
18.01.2023 - 10.05.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 ECTS
Mode of delivery
On-campus
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 35
Degree programmes
Economics and Business Administration
Teachers
Terhi Kaunismäki
Teacher in charge
Anne Perkiö
Course
LD00EG92
No reservations found for implementation LD00EG92-3024!

Location and time

Opintojakso toteutetaan pääasiassa kampuksella lähiopetuksena

Materials

Kurssilla käytettävää materiaalia/hanki erityisesti teos Areena. Yritysviestinnän käsikirja. Teosta saatavissa myös verkkokirjana:

Kortetjärvi-Nurmi, Sirkka & Murtola, Kaarina 2015. Areena. Yritysviestinnän käsikirja. Edita, Helsinki.

Juholin, Elisa 2013 (tai uudempi). Communicare! Kasva viestinnän ammattilaiseksi. MIF, Helsinki.

Lohtaja-Ahonen, Sirke & Kaihovirta-Rapo, Minna 2012. Tehoa työelämän viestintään. Puhu kuulijalle, kirjoita lukijalle. 2., uudistettu painos. Sanoma Pro, Helsinki.

Suihko, Kristiina & Kaunismäki, Terhi (toim.) 2021. Oppimistehtävän kirjoittaminen. Liiketalouden tutkinto-ohjelma, Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Exam schedules

Kurssiin ei kuulu tenttiä - muista arvioitavista tehtävistä ilmoitetaan kurssin alussa.

Completion alternatives

Ei vaihtoehtoista suoritustapaa

Evaluation methods and criteria

Arvioitavat tehtävät


1. Ennakkotehtävä yksilötyö H
2. Pitchaus yksilötyö 10 p.
3. Oikeakielisyystesti yksilötyö 10 p.
4. Tiedote parityö 10 p.
5. Liiketeksti parityö H
6. Raportti parityö 30 p.
7. Viestintäalustus ja
ryhmäkeskustelu ryhmätyö 20 p.
8. Läsnäolo 20 p.

Teaching methods

Luennot, yhteistoiminnallinen työtapa, ryhmätyöt, puhe- ja kirjoitusviestinnän harjoitukset

Raportti, alustus ja pitchaus on suoritettava hyväksytysti kurssiarvosanan saamiseksi.

Myöhästyneistä tehtäväpalautuksista verotetaan 10 % tehtävästä saaduista pisteistä.

Suulliset esitykset on pidettävä sovittuna ajankohtana.

Further information

Kurssi vaatii aktiivista läsnäoloa. Läsnäolo 80 % (Jos poissaoloja yli 20 %, korvataan viestintäreferaatilla: 5 sivua, arviointi hyv./hyl.) Jokainen poissaolokerta vähentää läsnäolosta saatavia pisteitä (-2p.)

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

The student has achieved the course objectives fairly. The student will be able to identify, define and use the course subject area’s concepts and models. The student understands the criteria and principles of the expertise development.

Assessment criteria, good (3)

The student has achieved the course objectives well, even though the knowledge and skills need improvement on some areas. The student is able to define the course concepts and models and are able to justify the analysis. The student is able to apply his/her knowledge in leisure, study and work situations. The student understands the importance of expertise in the field of business and is able to analyze his/her own expertise.

Assessment criteria, excellent (5)

The student has achieved the objectives of the course with excellent marks. The student masters commendably the course subject area’s concepts and models. The student is able to make justified and fluent analysis and to present concrete development measures. The student is well prepared to apply his/her knowledge in leisure, study and work situations. The student is able to analyze the business sector expertise and the development of his/her own expertise.

Assessment criteria, approved/failed

The student has achieved the course objectives fairly. The student will be able to identify, define and use the course subject area’s concepts and models. The student understands the criteria and principles of the expertise development.

Further information

Kurssi vaatii aktiivista läsnäoloa. Läsnäolo 80 % (Jos poissaoloja yli 20 %, korvataan viestintäreferaatilla: 5 sivua, arviointi hyv./hyl.) Jokainen poissaolokerta vähentää läsnäolosta saatavia pisteitä (-2p.)

Go back to top of page