Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ruuasta 2: Erityisruokavaliot (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FP85-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.04.2025 - 10.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähi- ja etäopetus
Korkeakoulu
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu (Xamk), E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 200
Opintojakso
C-10118-CO00FP85
Toteutukselle C-10118-CO00FP85-3003 ei löytynyt varauksia!

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaali koostuu luentotallenteista ja sähköisestä materiaalista, lisäksi voi käyttää e-kirjoja ja kirjallisuutta, joista ohjeistetaan Learnissa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakson tehtäviä tehdä työpaikalle tai omaan henkilökohtaiseen elämään.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opinnoissa voi edetä haluamassaa järjestyksessä ja aikatauluttaa opinnot, tentit ja tehtävät itselleen sopiviksi. Opintojaksolle on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opinnot etenevät annetussa ajassa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä (3).Arvosana muodostuu arviotavien tehtävien ja verkkotenttien keskiarvona. Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen vertaisarvioitava case-tehtävä, jonka arviointi on hyväksytty/ hylätty/ täydennettävä Tarkka arviointiasteikko kriteereineen on nähtävillä opintojaksoalustalla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa noin 27 h opsikelijan työtä. Opintojakson laajuus on 5 op X 27 h elin 135 tuntia opiskelijan työtä, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä.Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.

Sisällön jaksotus

Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus ½ op, Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot (vilja-allergiat) 1 op Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit 1 op Ruoka-allergiat ja intoleranssit 1 op Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ½ op Syventävä case-tehtävä 1 op, tehtävän voi tehdä työelämän tai omien henkilökohtaisten tarpeiden näkökulmasta

Opetusmenetelmät

Ohjeet opintojaksolle liittymiseen Xamkin Learn alustalle toimitetaan ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson aloitetaan katsomalla luentotallenne opintojakson suorittamisesta. Opiskelu on itsenäistä työskentelyä verkkomateriaalin, tenttien ja tehtävien avulla. Halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opinnoilla on suositusaikataulu ja opinnot voi suorittaa noin 2-3 kk aikana joustavasti haluamassaan järjestyksessä. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja, luennot ovat tallenteina. Opintojakson teemat ovat Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot (vilja-allergia) Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit Ruoka-allergiat ja intoleranssit Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot Syventävä case-tehtävä, jonka voi tehdä työelämään tai omien henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti. Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun