Hyvinvointia ruuasta 2: Erityisruokavaliot (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FP85-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 17.03.2025 - 13.04.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 02.05.2025 - 31.08.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähi- ja etäopetus
- Korkeakoulu
- Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu (Xamk), E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 200
- Opintojakso
- C-10118-CO00FP85
Oppimateriaalit
Opiskelumateriaali koostuu luentotallenteista ja sähköisestä materiaalista, lisäksi voi käyttää e-kirjoja ja kirjallisuutta, joista ohjeistetaan Learnissa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson tehtäviä tehdä työpaikalle tai omaan henkilökohtaiseen elämään.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opinnoissa voi edetä haluamassaa järjestyksessä ja aikatauluttaa opinnot, tentit ja tehtävät itselleen sopiviksi. Opintojaksolle on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opinnot etenevät annetussa ajassa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä (3).Arvosana muodostuu arviotavien tehtävien ja verkkotenttien keskiarvona. Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen vertaisarvioitava case-tehtävä, jonka arviointi on hyväksytty/ hylätty/ täydennettävä Tarkka arviointiasteikko kriteereineen on nähtävillä opintojaksoalustalla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa noin 27 h opsikelijan työtä. Opintojakson laajuus on 5 op X 27 h elin 135 tuntia opiskelijan työtä, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä.Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Sisällön jaksotus
Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus ½ op, Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot (vilja-allergiat) 1 op Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit 1 op Ruoka-allergiat ja intoleranssit 1 op Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ½ op Syventävä case-tehtävä 1 op, tehtävän voi tehdä työelämän tai omien henkilökohtaisten tarpeiden näkökulmasta
Opetusmenetelmät
Ohjeet opintojaksolle liittymiseen Xamkin Learn alustalle toimitetaan ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson aloitetaan katsomalla luentotallenne opintojakson suorittamisesta. Opiskelu on itsenäistä työskentelyä verkkomateriaalin, tenttien ja tehtävien avulla. Halutessaan osan tehtävistä voi tehdä pari- tai pienryhmätyönä. Opinnoilla on suositusaikataulu ja opinnot voi suorittaa noin 2-3 kk aikana joustavasti haluamassaan järjestyksessä. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja, luennot ovat tallenteina. Opintojakson teemat ovat Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot (vilja-allergia) Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit Ruoka-allergiat ja intoleranssit Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot Syventävä case-tehtävä, jonka voi tehdä työelämään tai omien henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti. Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.
Arviointiasteikko
1-5