Skip to main content

Youth Research and Youth Cultures (5 ECTS)

Code: C-02536-KN00AW29-3001

General information


Enrollment
15.08.2025 - 30.04.2026
Registration for implementation has not started yet.
Timing
01.09.2025 - 31.05.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 ECTS
Institution
Centria University of Applied Sciences, Centria eKampus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 25
No reservations found for implementation C-02536-KN00AW29-3001!

Learning outcomes

Opiskelija ymmärtää nuorisotutkimuksen lähtökohtia nuoruuden käsitteen moninaisuuden, nuoruuden eri tieteenalojen tutkimuskohteena sekä nuorisokulttuurien taustaa ja roolia identiteetin luojana. Opiskelija oppii ymmärtämään nuorisotutkimuksen käytäntöjä ja tutkimustapoja, nuorille suunnatun kulttuurin muotoja, nuorten omia elämäntapoja ja kulttuureja sekä itseilmaisua.

Content

Opintojakso sisältää kaksi näkökulmaa: nuorisotutkimus ja nuorisokulttuurit. Opintojakso muodostuu varsinaisesta perustekstistä, virtuaalilinkeistä tutkimuksellisiin ja kulttuurisiin teksteihin. Nuorten elämää ja sen tulkintaa illustroivat tekstit, kuvat ja piirrokset ovat osa kokonaisuutta. Opiskelumateriaaliin kuuluu myös kaksi teosta: Lähteenmaa, J. 2000. Myöhäismoderni nuorisokulttuuri. Tulkintoja ryhmistä ja ryhmiin kuulumisen ulottuvuuksista. Helsinki: Nuorisotutkimusverkosto sekä Puuronen, V. 2006. Nuorisotutkimus. Tampere: Vastapaino. Opintojakso suoritetaan perehtymällä oppimateriaaliin, tekemällä tehtävät ja osallistumalla aktiivisesti aiheesta käytäviin keskusteluihin oppimisalustan keskustelupalstalla. Opintojakso toteutetaan 12 viikon aikana. Aikataulu jäsentyy verkko-orientaatiosta, itse verkko-opiskelusta ohjauksineen sekä tehtävistä ja yhteisistä keskusteluista.

Prerequisites

Kohderyhmänä ovat erityisesti kulttuuri-, kasvatus-, psykologia- ja sosiaalialan opiskelijat ja nuorisoalan työntekijät, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet.  

Teaching methods

Tällä verkkokurssilla opiskelu on sitä, että haetaan tietoa asioista itsenäisesti, pohditaan asioita ja vaihdetaan ajatuksia toisten opiskelijoiden kanssa. Tehtävät palautetaan tekstitiedostoina, videotallenteina tai chat-kirjoituksina. Toteutuksella käytettäviä oppimismenetelmiä ovat oppimistehtävät, kirjallisuuteen tutustuminen, ryhmäkeskustelut, vertaiskommentointi, käytännön esimerkit.

Location and time

Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin 1.9.2025-31.5.2026 välisenä aikana. Kyseessä on nonstop-opintojakso eli voit ilmoittautua mukaan pitkin lukuvuotta. Ilmoittautuminen on auki 30.4.2026 asti. Opintojakso toteutuu verkkotehtävinä, meillä ei ole online-tapaamisia. Opiskelija saa pääsyn opintojakson itslearning-työtilaan, kun opettaja on hyväksynyt ilmoittautumisesi. Nopeutat kurssin alkua laittamalla opettajalle sähköpostiviestin maria.kansakoski@centria.fi kun olet ilmoittautunut opintojaksolle.

Learning materials and recommended literature

Opintojakson kaikki materiaali löytyy Centrian käyttämältä itslearning-oppimisalustalta opintojakson alkaessa.

Internship and working life connections

Opintojaksolla on työelämäyhteistyötä työelämän case-esimerkkien muodossa.

Student workload

5 op vastaa 130 tuntia opiskelijan työtä.

Content scheduling

Kaikki tehtävät ovat näkyvillä koko opintojakson ajan, joten voit edetä omaan tahtiin. Keskustelutehtävissä täytyy muistaa seurata keskustelupalstaa ja käydä kommentoimassa toisten opiskelijoiden aloittamia keskusteluaiheita.

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla arvioitavat oppimistehtävät ovat: Tehtävä 1 Esittäydy muille Tehtävä 2 Nuorten hyvinvointi Tehtävä 3 Nuorisokulttuurin alakulttuurit Tehtävä 4 Keskustelu eri nuorisokulttuureista Tehtävä 5 Nuorisotutkimus Tehtävä 6 Verkkomaailma Opintojaksopalautteen antaminen Opintojakson arviointi muodostuu seuraavasti: oppimistehtävät 100%

Evaluation scale

0-5

Go back to top of page