Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02504-MMPR6130-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.04.2025 - 30.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.05.2025 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Opintojakso
C-02504-MMPR6130
Toteutukselle C-02504-MMPR6130-3008 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit

Esitietovaatimukset

-

Työmuodot

Luennot Parityöskentely Itsenäinen työskentely

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen) Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Opinnollistaminen Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Automatisoitu tentti, jonka suoritusajankohdan voi opiskelija itse määritellä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia. webinars 10 h videot 10 h Tentti 1 h Itsenäinen työskentely 114 h

Sisällön jaksotus

Ajankohtaista ravitsemuksessa Syömiskäyttäytyminen Ravintoainelaskenta Ravitsemuksen kehitystehtävä

Arviointiasteikko

0-5

Siirry alkuun