Siipikarjanlihan- ja munantuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CD79-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.03.2025 - 04.05.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.06.2025 - 31.08.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 20
- Opintojakso
- C-02472-9A00CD79
Tavoitteet
Opiskelija osaa seurata, suunnitella, arvioida ja kehittää siipikarjatilan (munan- ja/tai siipikarjanlihatuotantoyksikön) toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjataloudesta.
Sisältö
Siipikarjan ravitsemus- ja tuotantobiologian erityispiirteet, rehut ja niiden käyttömahdollisuudet, teknologiset ratkaisuvaihtoehdot ja digitaalinen ohjaus, tuotannonseuranta, kannattavuus, kansainvälinen siipikarjaeläinaineksen kehittäminen ja markkinat, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy
Työmuodot
CampusOnline-verkko-opintojakso. Itsenäinen opiskelu Moodlessa
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Scanes, C. G., Brant, George & Ensminger, M.E. 2004. Poultry science. Pearson Prentice Hall Leeson, S. & Summers, J. D. 2008. Commercial poultry nutrition. Nottingham Univ. Press.
Arviointiasteikko
1-5