Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00BX01-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2024 - 31.12.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.03.2025 - 30.04.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02472-9A00BX01
Tavoitteet
Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
Sisältö
Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot
Työmuodot
Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Esim: Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos) muu osoitettava materiaali
Kansainväliset yhteydet
Sis. KV oppimateriaalia
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Verkkoalustalla suoritettavat tai sinne palautettavat tehtävät
Arviointiasteikko
1-5