Skip to main content

Responsible Food Production (5 ECTS)

Code: C-02471-LM00DF17-3004

General information


Enrollment
02.07.2024 - 01.05.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2024 - 13.05.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 ECTS
Mode of delivery
On-campus and online
Institution
Oulu University of Applied Sciences
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 100
No reservations found for implementation C-02471-LM00DF17-3004!

Assessment criteria

Opiskelija tietää vastuullisuuden käsitteen ja sen eri näkökulmat. Opiskelija tuntee maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät. Hän ymmärtää, että ravinnekierto ja monimuotoisuus ovat merkityksellisiä kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää millä tavoin eläinten hyvinvointi on osa vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tuntee ainakin jonkin tuotantoeläimen lajinmukaisen käyttäytymisen ja osaa tunnistaa eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää, että bioturvallisuus ja ruokaturva sekä eläinten hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Opiskelija tuntee tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn menetelmiä ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön perusteet.

Materials

Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.

Employer connections

Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.

Exam schedules

Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.

Completion alternatives

Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Evaluation methods and criteria

Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty-asteikolla. Vastuullinen kasvintuotanto 3 op - Uudistavan viljelyn e-opisto (osittain tai kokonaan) Vastuullinen kotieläintuotanto 2 op - Tuotantoeläinten hyvinvointi 1 op - Bioturvallisuus 1 op

Teaching methods

Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/

Evaluation scale

Approved/Failed

Methods of completion

Self-study online course.

Methods of completion

Online exams and learning assignments

Go back to top of page