Responsible Food Production (5 ECTS)
Code: C-02471-LM00DF17-3004
General information
- Enrollment
- 02.07.2024 - 01.05.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2024 - 13.05.2025
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 ECTS
- Mode of delivery
- On-campus and online
- Institution
- Oulu University of Applied Sciences
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 100
- Course
- C-02471-LM00DF17
Assessment criteria
Opiskelija tietää vastuullisuuden käsitteen ja sen eri näkökulmat. Opiskelija tuntee maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät. Hän ymmärtää, että ravinnekierto ja monimuotoisuus ovat merkityksellisiä kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää millä tavoin eläinten hyvinvointi on osa vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tuntee ainakin jonkin tuotantoeläimen lajinmukaisen käyttäytymisen ja osaa tunnistaa eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää, että bioturvallisuus ja ruokaturva sekä eläinten hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Opiskelija tuntee tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn menetelmiä ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön perusteet.
Materials
Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.
Employer connections
Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.
Exam schedules
Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.
Completion alternatives
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Evaluation methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty-asteikolla. Vastuullinen kasvintuotanto 3 op - Uudistavan viljelyn e-opisto (osittain tai kokonaan) Vastuullinen kotieläintuotanto 2 op - Tuotantoeläinten hyvinvointi 1 op - Bioturvallisuus 1 op
Teaching methods
Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/
Evaluation scale
Approved/Failed
Methods of completion
Self-study online course.
Methods of completion
Online exams and learning assignments