Sheep Farming and Biodiversity (5 ECTS)
Code: C-02471-LM00CV82-3006
General information
- Enrollment
- 02.07.2024 - 01.05.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2024 - 12.05.2025
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 ECTS
- Institution
- Oulu University of Applied Sciences, Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina itsenäisesti. Opintojakson voi aloittaa ja suorittaa oman aikataulun mukaan ns. nonstop. Opiskelu tapahtuu Moodle-verkko-oppimisalustalla.
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 100
- Course
- C-02471-LM00CV82
Learning outcomes
Student is able to assess sheep herd management in traditional and organic production, considering health management. Student can describe sheep breeds and genetic variation. Student can plan sheep winter feeding. Student is able to assess sheep grazing systems especially on areas with valuable nature biodiversity.
Content
Sheep herd production cycle, housing and management practices Sheep breeds and genetic variation Feeding and grazing plan Health care Biodiversity management by sheep grazing
Prerequisites
Basic knowledge of animal physiology, feeding and genetics.
Teaching methods
Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia.
Location and time
Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina itsenäisesti. Opintojakson voi aloittaa ja suorittaa oman aikataulun mukaan ns. nonstop. Opiskelu tapahtuu Moodle-verkko-oppimisalustalla.
Learning materials and recommended literature
Opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.
Alternative completion methods of implementation
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Internship and working life connections
Yhteistyö lampureiden ja maanomistajien kanssa.
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa arvioida lammaskatraan hoitotoimia tavanomaisen ja luonnonmukaisen tuotannon sekä eläinten terveyden näkökulmasta. Opiskelija osaa valita jalostuseläimiä sekä kuvata lammasrotujen ominaisuuksia. Opiskelija osaa suunnitella lammastaloutta harjoittavan tilan sisäruokintaa ja laidunnusta. - Tentti (arviointi 1-5, paino 0.50) - Ruokinta- ja laidunsuunnitelma (arviointi 1-5, paino 0.50)
Evaluation scale
0-5