Siirry suoraan sisältöön

Business Design (nonstop) (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02467-LT00CH40-3047

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.05.2024 - 16.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
02.09.2024 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulu, Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
englanti
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02467-LT00CH40
Toteutukselle C-02467-LT00CH40-3047 ei löytynyt varauksia!

Aika ja paikka

Opintojakso on käynnissä 6.5.-31.7.2024. Opintojakson tehtävät tulee suorittaa ja palauttaa oppimisympäristöön viimeistään 31.7.2024 mennessä. Opinnot toteutetaan täysin verkossa (learn.hamk.fi). Etenet opintojaksolla itsenäisesti ja omaan tahtiisi opintojakson toteutusajan puitteissa.

Oppimateriaalit

Business Design keskeistä opiskelumateriaalia ovat opiskelijan ideaan ja toimeksiantoon liittyvät materiaalit ja teokset: Hassi, L., Paju, S. ja Maila, R. Kehitä kokeillen. Organisaation käsikirja. Helsinki: Talentum Pro. Knapp, J., Zeratsky, J., and Kowitz, B. (2016). Sprint. How to solve big problems and test new ideas in just five days. Google Ventures. Lewrick, M., Link, P., and Leifer, L. (2018). The design thinking playbook. Mindful digital transformation for teams, products, services, businesses and ecosystems. New Jersey; John Wiley & sons. Osterwalder, A. and Pigneur, Y. (2010). Business Model Generation. A Handbook for visionaries, game changers and challengers. New Jersey: John Wiley & Sons. Inc. Osterwalder, A., Pigneur Y., Brenarda, G. and Smith, A. (2014). Value proposition design. How to create products and services cusmtoer wants. Get started with value proposition design. New Jersey: John Wiley & Sons. Inc. Sarvas, R., Nevanlinna H. ja Pesonen J. (2016). Lean service creation. leanservicecreation.com. The handbook V1.7. Futurice. van der Pijl, P., Lokitz, J., and Solomon, L. (2016). Design a better business. New tools, skills, and mindset for strategy and innovaton. New Jersey: John Wiley & Sons

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opiskelijat valitsevat kohdeorganisaation omalle projektilleen.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojen arviointi on osaamisperustainen. Osaaminen arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Arvioinnin perusteena toimivat opintojakson aikana palautetut oppimistehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä ja sen laskennallinen kuormitus on 135 tuntia opiskelua. Etenet oppimisympäristössä itsenäisesti ja omaan tahtiisi, joten pystyt vaikuttamaan opintojakson kuormittavuuteen suunnittelemalla itse omaa ajankäyttöäsi.

Sisällön jaksotus

Opinnot on jaksotettu tuplasilmukka prosessin vaiheiden mukaisesti: 1. valmistautuminen liiketoimintamuotoilun prosessiin 2. näkökulman valinta, ymmärryksen rakentaminen 3. ratkaisuideoiden luominen ja valinta 4. prototyypin muotoilu ja toteutus 5. liiketoimintakokeilun tekeminen liiketoimintahaasteen ja ratkaisun validoimiseksi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tyydyttävä (1-2): Tiedä, muistat ja osaat selittää perustiedot liiketoimintamuotoilusta. Pystyt kuvaamaan liiketoimintamuotoilun eri osa-alueet. Tunnet liiketoimintamuotoilun eri vaiheet. Tiedät liiketoimintamuotoilun edellytykset.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä (3-4): Osaat analysoida ja muotoilla liiketoimintaa. Osaat hankkia riittävästi tietoa liiketoiminnan muotoilun tueksi. Osaat luoda ideoita paremman liiketoiminnan muotoilemiseksi. Hallitset liiketoimintamuotoilun menetelmiä ja osaat soveltaa niitä eri tilanteisiin. Pystyt suunnittelemaan ja toteuttamaan liiketoimintamuotoilun prosessin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Osaat analysoida ja suunnitella luovasti ja tehokkaasti liiketoimintamuotoilua, huomioiden eri sidosryhmien tarpeet ja liiketoimintaympäristön mahdollisuudet. Osaat hankkia riittävästi tietoa ja luoda uutta tietoa liiketoiminnan muotoilun tueksi. Osaat ratkaista liiketoimintamuotoiluun liittyvät yleisimmät ongelmat luovasti ja tehokkaasti. Hallitset erinomaisesti erilaiset liiketoimintamuotoiluun liittyvät analyysi, ja suunnittelumenetelmät ja osaat soveltaa luovasti ja tehokkaasti niitä eri tilanteisiin. Pystyt luomaan parempaa liiketoimintaa ja esittämään perustellusti paremmuuden. Hallitset erilaiset liiketoimintamuotoilun menetelmät ja sovellat niitä luovasti ja tehokkaasti. Tuot esiin uusia, innovatiivisia liiketoimintamuotoilun ideoita.

Opetusmenetelmät

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa. Saat palautetta oppimistehtäviisi kanssaoppijoilta ja annat palautetta kanssaoppijoiden oppimistehtäviin. Business Design opinnoissa opit soveltamaan palvelu- ja liiketoiminnan muotoilun prosesseja ja menetelmiä valitsemassasi liiketoimintahaasteessa ja luomaan haasteisiin ratkaisuja. Opintojaksolla tutustut seuraaviin teemoihin ja menetelmiin: - kehittämisen käsikirjoitus ja tiimiytyminen, - visioiminen ja tarinan kerronta, - kehittämisen kriteerien asettaminen, - asiakkaan matka ja arvolupaus, - liiketoimintaympäristö ja liiketoimintamalli, - ideaseinä, innovaatiomatriisi, - prototyyppi, riskianalyysi, liiketoimintakokeilu, validiointi ja investointivalmiuksien arviointi

Lisätietoja opiskelijoille

Ilmoittautumisen jälkeen: - Sinut lisätään opintojaksolle viikon kuluessa ilmoittautumisesta, jonka jälkeen saat sähköpostilla ohjeet tunnustesi aktivointiin. - Opintojakson suoritusaika on 6.5.-31.7.2024. - Saat arvioinnin suorituksestasi elokuun aikana. Opintojakson yhteyshenkilöt: - Asiakasohjaus: Anni Pajunen, anni.pajunen@hamk.fi - Oppimistehtävät ja arviointi: Vesa Tuomela, vesa.tuomela@hamk.fi Muistathan antaa palautetta opintojakson päättyessä HAMKin yhteisen palautejärjestelmän kautta. Palautteen antaminen on mahdollista aikaisintaan 7 päivää ennen opintojakson toteutussuunnitelmalle merkittyä päättymispäivää ja se jatkuu 14 päivän ajan opintojakson päättymisen jälkeen. Avoin AMK opiskelijat voivat antaa moduuli-/opintojaksopalautetta selaimen kautta osoitteessa https://pakki.hamk.fi/spark.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun