Terve suu (5 op)
Toteutuksen tunnus: SX00EB58-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
04.05.2020 - 30.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
17.09.2020 - 31.12.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Kuntoutus ja tutkiminen
- Toimipiste
- Myllypurontie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 32
- Koulutus
- Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Merja Ojala
- Riikka Jokimäki
- Kari Salmi
- Vastuuopettaja
- Riikka Jokimäki
- Ryhmät
-
SXP20S1Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- SX00EB58
Tavoitteet
-tunnistaa terveen suun tunnuspiirteet sekä tietää hampaiston nimitykset ja numeroinnit
-ymmärtää kemian ja mikrobiologian merkityksen suun terveydenhuollossa
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät ja välineet
- tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle
Sisältö
Terveen suun tunnuspiirteet
Morfologia
Biotieteellinen tieto suun terveydenhoitotyössä
Suun omahoidon menetelmät ja välineet
Fyysinen, sosiaalinen ja symbolinen suunhoitoympäristö
Ravinto ja suun terveys
Aika ja paikka
Opetuksen kontaktit nähtävissä lukujärjestyksessä.
Oppimateriaalit
Opintojakson työtila moodlessa.
Muu opettajan osoittama materiaali ja kirjallisuus.
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
Opetusmenetelmät
Aktivoiva luento
Opetussimulaatio
Ryhmäohjaus
Yksilöohjaus
Virtuaaliopetus
Verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Ohjatut harjoitukset
Harjoitukset taitopajassa
Diagnostiset testit
Tentti
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Laboraatiot taitopajassa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tenttien ajankohdat merkitty lukujärjestykseen.
Kansainvälisyys
Ei ole.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 135h
Sisällön jaksotus
1. Terveen suun tunnuspiirteet, ravitsemus ja suun omahoito
2. Suunhoitoympäristö
3. Hampaiston morfologia
4. Kemia
5. Biotieteet
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa erikseen sovitulla tavalla, joka voi esimerkiksi olla ensimmäisen oppimistehtävän palautus. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0-5
Arviointikriteerit, ks liite.
Osaamisen arvioinnissa käytetään arviointikriteerien tasoa aloittelija.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Jatkuva arviointi
Projektiarviointi/ oppimistehtävä
Osaamisen näyttö