Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon- ja materiaalinohjaus (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DN03-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 17.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
18.08.2025 - 19.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
suomi
Paikat
60 - 90
Koulutus
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettajat
Antero Putkiranta
Ryhmät
TXQ25S2
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma monimuoto
TXQ25S2P
Tuotantotalous, monimuoto-opinnot, avoin amk väyläopiskelijat
Opintojakso
TX00DN03

Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 24 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ti 19.08.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 26.08.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 02.09.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 09.09.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 16.09.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 23.09.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 30.09.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Ti 07.10.2025 klo 17:00 - 20:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3014
Online
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.

Sisältö

Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Siirry alkuun