Digitaaliteknologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00FL80-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
05.05.2025 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
-
25.08.2025 - 19.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Degree Programme in Smart Automation
- Degree Programme in Electronics
- Opettajat
- Tuan Nguyen
- Janne Mäntykoski
- Ryhmät
-
TXX24S1Degree Programme in Smart Automation, päivä
-
SE24SElektroniikan pääaine,syksyllä 2024 aloittaneet
-
TXD24S1Degree Programme in Electronics päivä
- Opintojakso
- TX00FL80
Tavoitteet
Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelijat ymmärtävät logiikkapiirien periaatteet ja suunnittelutekniikat. He pystyvät suunnittelemaan ja analysoimaan digitaalisia porttipiirejä, mukaan lukien dekooderit ja summaimet, ja hallitsevat logiikkapiirien optimoinnin menetelmiä.
Opiskelijat ymmärtävät myös salpapiirien ja kiikkujen käsitteet sekvenssilogiikassa ja pystyvät suunnittelemaan ja analysoimaan sekvenssipiirejä. Lisäksi he pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan synkronisia ja asynkronisia laskureita sekä analysoimaan ja rakentamaan siirtorekistereitä ja ymmärtävät niiden roolin tiedon säilytyksessä ja käsittelyssä.
Opiskelijat ymmärtävät myös sekvenssilogiikan komponenttien, kuten tilasiirtokoneiden (STM), summaimien ja aritmeettis-loogisten yksiköiden (ALU) toiminnan ja merkityksen, ja he tutustuvat erilaisiin mikrokontrolleriarkkitehtuureihin ja niiden ydinkomponentteihin.
Sisältö
Karnaugh’n kartta
Logiikkapiirit
Salpa- ja kiikkupiirit
Laskurit ja siirtorekisterit
Sekvenssilogiikka (Tilakoneet, summaimet, laskuyksiköt)
Johdanto mikrokontrollerin arkkitehtuuriin
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet. Opiskelija on suorittanut opintojaksossa vaadittavat oppimistehtävät minimivaatimustasolla. Hänen osaamisensa on kehittynyt siten, että hänellä on mahdollisuus suorittaa tulevat ammattiopinnot ja lopulta toimia alan työtehtävissä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät tyydyttävällä tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät hyvällä tai kiitettävällä tasolla. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida alansa asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.