Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00FO71-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 21.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
28.08.2025 - 09.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 20
Koulutus
Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettajat
Päivi Rantala
Vastuuopettaja
Päivi Rantala
Ryhmät
KXE24S1DM
Digitaalinen muotoilu
KXE22S1GS
Visuaalisen viestinnän muotoilu - Graafinen suunnittelu
Opintojakso
KM00FO71

Toteutuksella on 7 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 25 t 0 min.

Aika Aihe Tila
To 28.08.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR128a Tapahtumasali 1
AR128 Tapahtumasali
To 04.09.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR128a Tapahtumasali 1
AR128 Tapahtumasali
To 11.09.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR341 Oppimistila Montaasi
To 18.09.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR341 Oppimistila Montaasi
To 25.09.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR128a Tapahtumasali 1
AR128 Tapahtumasali
To 02.10.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR128b Tapahtumasali 2
To 09.10.2025 klo 09:00 - 16:00
(7 t 0 min)
Yrittäjyys KM00FO71-3001
AR128 Tapahtumasali
AR128a Tapahtumasali 1
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija tuntee oman alansa yrityksen perustamisen periaatteet. Opiskelija osaa arvioida liikeideansa toteuttamiskelpoisuutta.
Opiskelija tuntee oman alansa asiakashankintaa.
Opiskelija tietää oman alansa yrityksen taloudenhallinnan perusteet ja keskeiset verotuskäytännöt.
Opiskelija osaa kirjanpidon periaatteet.
Opiskelija osaa tiedottaa, markkinoida yritystään hyvällä suomen kielellä.
Opiskelija ymmärtää suunnittelijan työnkuvaan ja yrittäjyyteen liittyvät keskeiset eettisen suunnittelun ja kestävän kehityksen teemat.

Sisältö

- yrityksen perustamistoimet
- yritysmuodot ja liikeidea
- liiketoimintaedellytykset
- asiakkuudet
- yrityksen talouden hallinnan perusteet
- oman alan työkenttä
- kirjanpidon alkeet
- tiedotus ja markkinointi

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee oman alansa yrityksen perustamisen periaatteet. Opiskelija osaa muodostaa liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman tyydyttävästi. Opiskelija tietää oman alansa yrityksen taloudenhallinnan perusteet ja keskeiset verotuskäytännöt tyydyttävästi. Opiskelija ymmärtää kirjanpidon periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija tuntee oman alansa yrityksen perustamisen periaatteet. Opiskelija osaa muodostaa liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman. Opiskelija tuntee oman alansa asiakashankintaa. Opiskelija tietää oman alansa yrityksen taloudenhallinnan perusteet ja keskeiset verotuskäytännöt hyvin. Opiskelija osaa kirjanpidon periaatteet. Opiskelija osaa tiedottaa ja markkinoida yritystään hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija tuntee oman alansa yrityksen perustamisen periaatteet kiitettävästi. Opiskelija osaa muodostaa liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman kiitettävästi. Opiskelija tuntee oman alansa asiakashankintaa kiitettävästi. Opiskelija tietää oman alansa yrityksen taloudenhallinnan perusteet ja keskeiset verotuskäytännöt kiitettävästi. Opiskelija osaa kirjanpidon periaatteet hyvin. Opiskelija osaa tiedottaa ja markkinoida yritystään kiitettävästi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee oman alansa yrityksen perustamisen periaatteet. Opiskelija osaa muodostaa liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman tyydyttävästi. Opiskelija tietää oman alansa yrityksen taloudenhallinnan perusteet ja keskeiset verotuskäytännöt tyydyttävästi. Opiskelija ymmärtää kirjanpidon periaatteet.

Siirry alkuun