Askeleita kestävään työhyvinvointiin sosiaali- ja terveysalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: SX00FT64-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.12.2024 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 07.01.2025 - 25.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Myllypurontie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 40
- Koulutus
- Degree Programme in Social Services
- Sosiaalialan tutkinto-ohjelma
- Toimintaterapian tutkinto-ohjelma
- Vanhustyön tutkinto-ohjelma
- Sosiaalialan tutkinto-ohjelma (YAMK)
- Vanhustyön tutkinto-ohjelma (YAMK)
- Opettajat
- Niina Pietilä
- Miia Ojanen
- Opintojakso
- SX00FT64
Tavoitteet
Opiskelijat ymmärtävät työhyvinvoinnin merkityksen sosiaali- ja terveysalan työssä. He tunnistavat erilaisten tekijöiden yhteyksiä työhyvinvointiin. Opiskelijat tuntevat sosiaali- ja terveysalan työhyvinvoinnin erityispiirteitä. He osaavat arvioida omaa työhyvinvointiaan ja hallitsevat konkreettisia taitoja oman ja työyhteisön työhyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelijat osaavat soveltaa työhyvinvointiin liittyviä menetelmiä ja käytäntöjä omassa työssään. He ymmärtävät oman osaamisen tunnistamisen ja sanallistamisen sekä osaamisen hyödyntämisen merkityksen osana työhyvinvointia.
Sisältö
Työn voimavara- ja kuormitustekijät, työ ja muu elämä, työssä jaksaminen, eettiset haasteet ja vuorovaikutus asiakastyössä, työhyvinvointi ja moniammatillinen yhteistyö ja verkostoissa toimiminen, väkivalta ja sen uhka, työhyvinvoinnin vahvistaminen omassa työssä ja työyhteisössä, yksilö-, työyhteisö- ja organisaatioresilienssi, osaamisen tunnistaminen, sanallistaminen ja hyödyntäminen osana työhyvinvointia.
Työmuodot
Verkkokurssi, jossa opiskelija tutustuu itsenäisesti opintojakson materiaaleihin ja tekee tehtäviä. Opintojaksolla on kuhunkin kokonaisuuteen liittyviä tehtäviä, jotka muodostavat oppimisportfolion.
Aika ja paikka
Opiskelu tapahtuu itsenäisesti Moodlessa 13.1. - 31.3.2025 välisenä aikana opiskelijan valitsemalla tahdilla. Opiskelijan tulee jättää opinnot arvioitavaksi 31.3.2025 mennessä, minkä jälkeen opettajat arvioivat koko kurssin tutkintosäännön antaman arviointiajan puitteissa. Myöhästyneitä tehtäviä ei oteta vastaan.
Palauttamalla verkkototeutuksen tehtävät opiskelija vakuuttaa osaamisen osoittamisensa perustuvan itsenäiseen tekemiseen ja eettiseen toimintaan. Vilppi voi johtaa jopa vuoden määräaikaiseen erottamiseen ammattikorkeakoulusta. Ammattikorkeakoululaki 932/2014, 38 §. Verkkototeutuksen itsenäisen osaamisen varmistamiseksi opettaja voi harkintansa mukaan edellyttää osaamisen osoittamista valvotuissa olosuhteissa tai suullisella tentillä. Opettaja tiedottaa osaamisen näyttötavasta viimeistään opinnon alkaessa.
Mikäli opiskelijalla on päätös yksilöllisestä tuesta, joka vaikuttaa opintojakson suorittamiseen, tulee opiskelijan olla yhteydessä opintojaksototeutuksen opettajiin mahdollisimman pian.
Opettaja kertoo opintojakson alussa tekoälyn käyttöön liittyvät linjaukset.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ilmoitetaan Moodlessa
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 135 h opiskelijan työtä
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelu tapahtuu verkossa Moodle -oppimisympäristössä, johon opiskelija kirjautuu itse.
Moodlen kirjautumisavain ilmoitetaan opintojakson alkamisajankohtaan 13.1.2025 mennessä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan: Hyväksytty/Hylätty
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty