Kestävyysraportointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: LX00FJ49-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
05.05.2025 - 11.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
28.08.2025 - 11.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähi- ja etäopetus
- Yksikkö
- Liiketalous
- Toimipiste
- Myllypurontie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 62
- Opettajat
- Susanna Honka
- Niklas Visanko
- Vastuuopettaja
- Niklas Visanko
- Ryhmät
-
DIGIESGO_S25Digitaalisen talousohjauksen ja vastuullisuusraportoinnin asiantuntijakoulutus
- Opintojakso
- LX00FJ49
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa vastuullisuusraportoinnin eri viitekehykset ja standardit sekä yleisimpiä ESG tekijöitä (Environmental, Social, Governance). Opiskelija tunnistaa organisaation kestävän kehityksen menestys- ja riskitekijöitä ja hallitsee kestävyysraportoinnin pääperiaatteet. Opiskelija osaa toteuttaa olennaisuusanalyysin ja kehittää kestävyysraportointia tämän pohjalta.
Sisältö
• kestävyysraportointia ohjaava EU lainsäädäntö (CSRD, ESRS) ja muut viitekehykset
• kestävä liiketoiminta, strategia ja tavoitteet (EU)
• kestävyysraportin sisältö (EU lainsäädännön mukaiset velvoitteet), due digilence prosessi, varmennus
• organisaation ja arvoketjun olennaisuusanalyysi ja kestävyysmittarit
Aika ja paikka
Lähipäivät järjestetään Tampereen, Myllypuron ja Tikkurilan kampuksilla sekä online-tilaisuudet erillisen aikataulun mukaan syyslukukauden 2025 aikana.
Oppimateriaalit
E-kirjat, artikkelit ja lähteet julkaistaan kurssin alussa, Moodlessa. Seuraathan Moodlea kurssin aikana: dokumentteja, slaideja ja tehtäviä lisätään sinne
Opetusmenetelmät
Lähipäivät, etäluennot sekä itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöt.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Lähipäivillä ulkopuolisia vierailijaluennoitsijoita ja osallistujien osalta suositellaan työelämäkokemusta taloushallinnosta tai talouden neuvontapalveluista.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttejä vaan arviodaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella, noudatahan tehtävien deadlineja tarkasti heti kurssin alusta alkaen.
Kansainvälisyys
Opiskelijat ovat suomalaisia talouden osaajia, opiskelumateriaali osin kansainvälistä
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Suoritus koostuu ryhmätehtävistä ja yksilötehtävistä. 40 % yksilötehtävät, 60% ryhmätehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Vaatii itsenäistä ajankäyttöä, ryhmäytymistä, aiheeseen tutustumista ja valmistautumista sekä käsiteltävien asioiden soveltamista omassa työympärisössä. Tasainen työpanos, ei kumuloidu kurssin loppuun.
Sisällön jaksotus
Perusasiat käydään alussa pikaisesti läpi mutta syvennytään nopeasti oman työympäristön kestävyysraportointi käytänteisiin
Lisätietoja opiskelijoille
Lähtötasovaatimuksena taloushallinnon, raportoinnin ja vastuullisen liiketoiminnan laaja tietopohja sekä työkokemus taloushallinnosta tai siihen liittyvistä työtehtävistä. Suositellaan työelämässä oleville osaajille joilla on jo ymmärrys kestävyysraportoinnista, jotta tehtäviä ja käytänteitä voi soveltaa omassa työympäristössä.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
30 % yksilötehtävät, 30% ryhmätehtävä, 40% yksilö/pari tehtävä