Elintarvikkeet pintaa syvemmältä (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00FO64-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
05.05.2025 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
- Ajoitus
-
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Markus Räsänen
- Pia-Tuulia Laine
- Ryhmät
-
TXM24S1BEBio- ja elintarviketekniikka
- Opintojakso
- TX00FO64
Toteutuksella on 21 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 49 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ke 27.08.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 28.08.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 29.08.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Ke 03.09.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 04.09.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 05.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Ke 10.09.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 11.09.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 12.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Ke 17.09.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 18.09.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 19.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Ke 24.09.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 25.09.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 26.09.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Ke 01.10.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 02.10.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 03.10.2025 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Ke 08.10.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA115
Oppimistila
|
To 09.10.2025 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA215
Oppimistila
|
Pe 10.10.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001 |
MMA226
Oppimistila
|
Tavoitteet
Opiskelija osaa nimetä mistä aineista ruoka koostuu (vesi, hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit, kivennäisaineet ja vitamiinit) ja tietää miten nämä reagoivat ruoanvalmistusprosesseissa.
Opiskelija osaa ruuansulatuksen pääpiirteet aineenvaihdunnan ja energiatuoton näkökulmasta.
Opiskelija osaa kertoa, mitä kestävä ravitsemus ja ravitsemussuositukset ovat. Opiskelija osaa nimetä yleisimpiä erityisruokavaliota.
Sisältö
Hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteet ja niiden reaktiot ruoan valmistusprosesseissa. Vesi elintarvikkeissa.
Tärkeimmät metaboliareitit ruoansulatuksen näkökulmasta.
Kestävä ravitsemus. Ravitsemussuositukset. Erityisruokavaliot.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
• Perustiedot hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteista ja niiden reaktioista ruoanvalmistusprosesseissa.
• Perustason ymmärrys veden roolista elintarvikkeissa.
• Tiedetään tärkeimmät metaboliareitit ruoansulatuksen näkökulmasta.
• Yleinen käsitys kestävästä ravitsemuksesta, ravitsemussuosituksista ja joistakin erityisruokavalioista.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
• Tarkempi tuntemus hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteista ja niiden reaktioista ruoanvalmistusprosesseissa.
• Syvällisempi ymmärrys veden merkityksestä elintarvikkeissa.
• Yksityiskohtaisempi tietämys tärkeimmistä metaboliareiteistä ruoansulatuksen näkökulmasta.
• Kattavampi tietämys kestävästä ravitsemuksesta, ravitsemussuosituksista ja erityisruokavalioista.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
• Erinomainen hallinta hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteista ja näiden reaktioista ruoanvalmistusprosesseissa.
• Syvä ja monipuolinen ymmärrys veden monimuotoisesta roolista elintarvikkeissa.
• Kattava näkemys tärkeimmistä metaboliareiteistä ruoansulatuksen näkökulmasta.
• Syvällinen osaaminen kestävästä ravitsemuksesta, ravitsemussuosituksista ja erityisruokavalioista
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-