Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeet pintaa syvemmältä (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FO64-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Markus Räsänen
Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
TXM24S1BE
Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
TX00FO64

Toteutuksella on 21 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 49 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ke 27.08.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 28.08.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 29.08.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Ke 03.09.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 04.09.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 05.09.2025 klo 14:00 - 16:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Ke 10.09.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 11.09.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 12.09.2025 klo 14:00 - 16:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Ke 17.09.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 18.09.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 19.09.2025 klo 14:00 - 16:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Ke 24.09.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 25.09.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 26.09.2025 klo 14:00 - 16:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Ke 01.10.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 02.10.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 03.10.2025 klo 14:00 - 16:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Ke 08.10.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA115 Oppimistila
To 09.10.2025 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA215 Oppimistila
Pe 10.10.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Elintarvikkeet pintaa syvemmältä TX00FO64-3001
MMA226 Oppimistila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija osaa nimetä mistä aineista ruoka koostuu (vesi, hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit, kivennäisaineet ja vitamiinit) ja tietää miten nämä reagoivat ruoanvalmistusprosesseissa.

Opiskelija osaa ruuansulatuksen pääpiirteet aineenvaihdunnan ja energiatuoton näkökulmasta.

Opiskelija osaa kertoa, mitä kestävä ravitsemus ja ravitsemussuositukset ovat. Opiskelija osaa nimetä yleisimpiä erityisruokavaliota.

Sisältö

Hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteet ja niiden reaktiot ruoan valmistusprosesseissa. Vesi elintarvikkeissa.

Tärkeimmät metaboliareitit ruoansulatuksen näkökulmasta.

Kestävä ravitsemus. Ravitsemussuositukset. Erityisruokavaliot.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

• Perustiedot hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteista ja niiden reaktioista ruoanvalmistusprosesseissa.
• Perustason ymmärrys veden roolista elintarvikkeissa.
• Tiedetään tärkeimmät metaboliareitit ruoansulatuksen näkökulmasta.
• Yleinen käsitys kestävästä ravitsemuksesta, ravitsemussuosituksista ja joistakin erityisruokavalioista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

• Tarkempi tuntemus hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteista ja niiden reaktioista ruoanvalmistusprosesseissa.
• Syvällisempi ymmärrys veden merkityksestä elintarvikkeissa.
• Yksityiskohtaisempi tietämys tärkeimmistä metaboliareiteistä ruoansulatuksen näkökulmasta.
• Kattavampi tietämys kestävästä ravitsemuksesta, ravitsemussuosituksista ja erityisruokavalioista.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

• Erinomainen hallinta hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteista ja näiden reaktioista ruoanvalmistusprosesseissa.
• Syvä ja monipuolinen ymmärrys veden monimuotoisesta roolista elintarvikkeissa.
• Kattava näkemys tärkeimmistä metaboliareiteistä ruoansulatuksen näkökulmasta.
• Syvällinen osaaminen kestävästä ravitsemuksesta, ravitsemussuosituksista ja erityisruokavalioista

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

-

Siirry alkuun