Kliinisen hoitotyön harjoittelu 7 - Sairaanhoitajan asiantuntijuusosaaminen (Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyö) (15 op)
Toteutuksen tunnus: SX00EA16-3028
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
29.10.2024 - 15.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
17.03.2025 - 23.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 15 op
- Lähiosuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Terveys
- Toimipiste
- Myllypurontie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Marianne Sipilä
- Vastuuopettaja
- Marianne Sipilä
- Ryhmät
-
SXO22K2Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, monimuoto
-
SXO22K1ASairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, hallinnollinen ryhmä A
-
SXO22K1BSairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, hallinnollinen ryhmä B
-
SXO22K1CSairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, hallinnollinen ryhmä C
-
SXO22S2BSairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, monimuoto, verkkopainotteinen, lähihoitajapolku
- Opintojakso
- SX00EA16
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa soveltaa harjoitteluympäristön edellyttämää tiedollista ja taidollista osaamista asiakkaan/potilaan hoitotyössä
- hallitsee harjoitteluympäristön asiakkaan/potilaan hoitotyössä tarvittavat toimenpiteet ja diagnostiset tutkimukset osana potilaan kokonaishoitoa
- toimii asiakaslähtöisesti asiakkaan/potilaan ja hänen läheistensä terveyttä ylläpitävässä ja edistävässä hoitotyössä
- noudattaa hoitotyön eettisiä ohjeita ja periaatteita
- toimii moniammatillisen työryhmän ja -yhteisön vastuullisena jäsenenä
- tunnistaa hoitotyön kehittämistarpeita
- hallitsee työelämätaidot
- osaa arvioida osaamistaan ja kehittää omaa toimintaansa
Sisältö
Ohjattu harjoittelu hoitotyön toimintaympäristöissä
Aika ja paikka
Työharjoittelu viikoilla 12-22. Harjoittelua ei voi aloittaa aiemmin kevätlukukaudella, mutta harjoittelun voi toteuttaa myöhemmässä ajankohdassa, mikäli opiskelija ei valmistu kyseisenä lukukautena.
Oppimateriaalit
Työharjoitteluympäristöä koskeva ammatillinen kirjallisuus. Opiskelija selvittää itse mahdollisen harjoittelua koskevan kirjallisen materiaalin ja tutustuu tähän etukäteen.
Opetusmenetelmät
Työharjoittelu tapahtuu opiskelijan valitsemassa mielenterveyshoitotyön, kriisityön tai päihdehoitotyön yksikössä. Harjoittelupaikaksi ei sovellu ensihoidon ympäristö.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kliininen harjoittelu.
Kansainvälisyys
Harjoittelu on mahdollista suorittaa KV-vaihdossa Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti. Opiskelijan tulee olla ajoissa yhteydessä kv-yhdyshenkilöihin. Lisäksi opiskelija huolehtii itse kv-vaihtoon liittyvistä asioista.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Harjoittelun voi AHOT:oida aiemmin tehdyllä sairaanhoitajan työllä, mikäli työ on tehty kyseisen teoriaopetuksen sisällön mukaisessa ympäristössä. Opiskelija tekee AHOT-hakemuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti omalle tutor-opettajalleen, EI opintojakson opettajalle. AHOT-hakemuksessa opiskelija osoittaa sairaanhoitajan sijaisuutena tehdyn työn työtodistuksen (ei työsopimusta), todistuksen tehdyistä tunneista ja itsearvioinnin omasta osaamisestaan, joka pohjautuu opintojakson tavoitteisiin.HUOM! 400 tuntia sairaanhoitajan työtä, ei vain 10 viikkoa. AHOT-hakemus tulee jättää OMALLE URAOHJAAJALLE neljä viikkoa ennen harjoittelun toteutuksen alkamista (teoriaopintojen aikana). Harjoittelua ei voi ahotoida kesken harjoittelun. Opiskelija voi myös AHOT:oida osan harjoittelusta.
Harjoittelun voi myös opinnollistaa sairaanhoitajan työllä (palkallinen harjoittelu). Tällöin opiskelija tekee harjoittelun palkallisena teoriaopintojen sisältöä vastaavassa ympäristössä. Palkallisena tehty harjoittelu noudattaa normaalin harjoittelun periaatteita (arvioinnit, opettajan ohjaus, kaavakkeet, mahdolliset tehtävät jne.).
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Harjoittelu on 15 op ja kestää 10 viikkoa eli 400 tuntia. Harjoittelun aikana noudatetaan työyhteisön toimintatapoja, työvuoroja ja yleisiä periaatteita harjoitteluun liittyen. Mahdollisisten sairauspoissaolojen korvaamisesta neuvotellaan harjoittelua ojaavan opettajan kanssa erikseen. Mahdolliset poissaolojen korvaavat tunnit tehdään harjoittelun aikana.
Sisällön jaksotus
Harjoittelu ajoittuu keväällä viikoille 12-22. Mikäli opiskelija valmistuu sairaanhoitajaksi toukokuussa, tulee harjoittelun päättyä ennen valmistumispäivää. Harjoittelu voidaan merkitä etukäteen suoritetuksi, mikäli harjoittelu on sujunut odotetusti ja harjoittelun ohjaaja on yhdessä opettajan kanssa sitä mieltä, että harjoittelu sujuu loppuun odotetusti (hyväksytysti).
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelijan on pitänyt suorittaa hyväksytysti kaikki perustason harjoittelut ennen syventävän harjoittelun suorittamista.
Opiskelijan tulee suorittaa lääkelaskukokeet hyväksytysti ennen harjoittelun alkamista. Mikäli lääkelaskukoe on hylätty, voidaan harjoitteluun lähteminen evätä.
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit ks. opetussuunnitelman liite "Osaamisen arviointikehikko".
Osaamisen arvioinnissa käytetään arviointikehikon tasoa asiantuntija.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoittelun arviointi perustuu harjoittelun oppimistavoitteisiin. Arvioinnissa käytetään käytössä olevia hyväksytyn ja hylätyn arvioinnin kriteereitä. kts. Kliinisen hoitotyön harjoittelu Moodle työtila.
Esitietovaatimukset
Harjoittelupaikkavaatimusten mukainen osaaminen, harjoitteluympäristöön liittyvän lääkehoidon ja lääkelaskennan osaaminen. Kliinisen hoitotyön harjoittelut 1-6 tehtynä, ellei opiskelijan HOPSissa ole toisin sovittu.