Siirry suoraan sisältöön

Vesianalyysi (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FM63-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.01.2025 - 31.03.2025

Ajoitus

17.03.2025 - 09.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Puhtaat ja älykkäät ratkaisut

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

0 - 65

Koulutus

  • Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma

Ryhmät

  • TXV24S1
    Degree Programme in Laboratory Science, päivä
  • TXS24S1
    Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tuntee talousveden kemialliset ja mikrobiologiset laatuvaatimukset sekä uimaveden laatukriteerit. Opiskelija tietää mitä luonnonvesistä tutkitaan ja miten. Opiskelija tietää miten vesinäytteet otetaan kemiallista ja mikrobiologista analyysiä varten, mitä näytteistä tutkitaan sekä miten analyysit tehdään.

Sisältö

Talousveden laatuvaatimukset sekä uimaveden ja luonnonvesien laadun arviointi. Vesinäytteenotto ja kemiallinen sekä mikrobiologinen analysointi hyödyntäen standardimenetelmiä sekä moderneja analyysimenetelmiä.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa perustiedot talousveden kemiallisista ja mikrobiologisista laatuvaatimuksista ja uimaveden laatuvaatimuksista.
Opiskelija tietää, mitä luonnonvesistä analysoidaan ja mitä analyysimenetelmiä käytetään.
Opiskelija on perusymmärrys siitä, miten vesinäytteitä otetaan kemiallisia ja mikrobiologisia analyysejä varten, sekä analyysin yleisestä kulusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee talousveden kemialliset ja mikrobiologiset laatuvaatimukset sekä uimaveden laatuvaatimukset.
Opiskelija osoittaa tietävänsä, mitä luonnonvesistä analysoidaan ja mitä tekniikoita käytetään.
Opiskelija ymmärtää vesinäytteiden otossa huomioitavat asiat suoritettaessa kemiallisia ja mikrobiologisia analyysejä. Opiskeliaj ymärtää analyysin kulun näytteenotosta tulosten raportointiin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä talousveden kemialliset ja mikrobiologiset laatuvaatimukset ja uimaveden laatuvaatimukset sekä kykenee soveltamaan näitä tietoja todellisissa tilanteissa.
Opiskelijalla on perusteelliset tiedot luonnonvesien analysoinnista ja käytetyistä tekniikoista, ja hän osaa arvioida kriittisesti käytettyjä menetelmiä.
Opiskelija osoittaa asiantuntemusta vesinäytteiden keräämisessä kemiallisia ja mikrobiologisia analyysejä varten ja osaa suunnitella näytteenoton.
Opiskelija suorittaa erinomaisesti ja luotettevasti veden analysoinnissa käytettäviä kemiallisia ja mikrobiologisia menetelmiä. Opiskelija osaa raportoida tulokset kiitettävästi ja huomioi työskentelyssään analyysin laadunvarmistukseen liittyviä tekijöitä.

Esitietovaatimukset

Kemian perusteet 1
Laboratorioprojekti ja viestintä