Siirry suoraan sisältöön

Musiikin ilmiöt ajassa (kesäopinto) (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00ED45-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.03.2024 - 31.05.2024

Ajoitus

01.06.2024 - 31.08.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kulttuuripalvelut ja musiikki

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 30

Koulutus

  • Musiikin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Johanna Talasniemi

Vastuuopettaja

Johanna Talasniemi

Tavoitteet

Opiskelija osaa etsiä, valita ja käyttää monipuolisesti musiikkia erilaisissa tehtävissään, erilaisisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin vastaten. Musiikin ilmiöiden tunnistaminen historiallisina jatkumoina yli genrerajojen ja niiden kytkeminen ajankohtaisiin ilmiöihin tukee opiskelijan ammatillista kasvua aktiiviseksi tulevaisuuden toimijaksi. Opiskelija kehittää historiallista ja lähdekriittistä ajatteluaan, yhteistyötaitoja ja ohjelmiston tuntemustaan sekä valmiuksiaan perustella kirjallisesti ja suullisesti omia näkemyksiään vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Sisältö

Musiikin ilmiöiden, kuten soinnin, rytmin ja ajan, rakenteen, esittämisen ja kuuntelemisen sekä niiden muuttumisen tarkastelua sekä menneisyydessä että nykyhetkessä. Musiikin muutostrendien analysointia eri aikoina ja eri genreissä.

Aika ja paikka

Ma 3.6. klo 10-11.30 yhteinen aloitus etänä zoomissa,
muuten ajasta ja paikasta riippumatonta omaa työskentelyä opintojakson toteutusaikana 1.6.-31.8. tehtävien palautuksille ja niistä keskustelulle annetun aikataulun mukaisesti. Tehtäviä aikataulutetaan joka viikolle läpi kesän. Voit kuitenkin keskittää työskentelyäsi omien aikataulujesi mukaan, kunhan varaat tehtäville riittävästi aikaa.

Oppimateriaalit

Kirjallisia ja videomateriaaleja sekä äänitteitä, jotka tai joiden linkit Moodlen työtilassa. Itsenäistä tiedonhankintaa.

Opetusmenetelmät

Itseopiskeltava aikataulutettu verkkokurssi Metropolian Moodlessa https://moodle.metropolia.fi/, mutta yhteinen aloitus etäopetuksena zoomissa:
- yhteinen aloitus zoomissa
- itsenäinen perehtyminen opetusmateriaaliin
- musiikin kuuntelu
- oppimistehtävät
- verkkokeskustelut Moodle-työtilan keskustelupalstalla
- vertaispalaute
- itsearviointi

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Seuraava lähiopetusta sisältävä toteutus Metropolian musiikin opiskelijoille syksyllä 2024.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Laskennallinen kuormitus 5 op x 27 tuntia = 135 tuntia ajalla 1.6.-31.8. Tehtävistä suoriutuminen edellyttää niihin syventymistä. Varaa siis aikaa tehtävien tekemiseen mieluiten usean tunnin jaksoissa.

Lisätietoja opiskelijoille

Saat tehtäviisi vertaispalautetta. Palautetta opintojaksosta kerätään varsinaisesti opintojakson lopussa loppuarviointitehtävissä, mutta palautetta saadaan ja havainnoidaan myös jatkuvasti opintojakson aikana esimerkiksi oppimistehtäviin kuuluvista itsearvioinneista. Opintojaksoa kehitetään palautteen perusteella.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa tunnistaa eri aikojen ja genrejen musiikista keskeisiä muutostrendejä ja ilmiöitä sekä hyödyntää musiikillista kulttuuriperintöä luovasti omassa ammatillisessa toiminnassaan. Opiskelija osaa toimia annetun aikataulun puitteissa, perustella näkemyksiään vuorovaikutustilanteissa ja löytää muiden kuvauksista itselleen uusia näkökulmia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty suoritus edellyttää ohjeiden mukaisesti suoritettujen oppimistehtävien palauttamista toteutusaikana.

Esitietovaatimukset

Ei esitietovaatimuksia.