Siirry suoraan sisältöön

Johdatus insinööriopintoihin (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FL72-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2024 - 31.05.2024

Ajoitus

19.08.2024 - 13.10.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Elektroniikka-tiimi

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

0 - 100

Koulutus

  • Degree Programme in Smart Automation
  • Degree Programme in Automotive Electrics
  • Degree Programme in Electronics

Opettaja

  • Petri Valve
  • Jenni Pöllönen

Ryhmät

  • TXX24S1
    Degree Programme in Smart Automation, päivä
  • TXD24S1
    Degree Programme in Electronics päivä
  • TXT24S1
    Degree Programme in Automotive Electrics päivä

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijat tuntevat Metropolian opiskeluympäristönä, oman tutkinto-ohjelmansa sekä tutkinnon rakenteen. He tuntevat koulun tietojärjestelmät ja osaa käyttää niitä osana opintojaan. Opiskelijat ovat lisäksi saanut käsityksen tutkinto-ohjelmastaan valmistuneen insinöörin työnkuvasta.

Opintojakson suoritettuaan opiskelijat osaavat laatia oman alansa perustekstejä. Opiskelijat hallitsevat viestinnän perustaidot ja ymmärtävät viestinnän merkityksen osana opintoja ja työelämässä. Opiskelijat myös ymmärtävät kulttuurienvälisen viestinnän merkityksen ja haasteet.

Sisältö

Metropolia opiskeluympäristönä
Oppimis- ja opiskelutaidot
Alakohtainen työelämätieto
Tekniikan alan kieli ja viestintä
Suullinen ja kirjallinen raportointi
Kulttuurienvälinen viestintä

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet. Opiskelija on suorittanut opintojaksossa vaadittavat oppimistehtävät minimivaatimustasolla. Hänen osaamisensa on kehittynyt siten, että hänellä on mahdollisuus suorittaa tulevat ammattiopinnot ja lopulta toimia alan työtehtävissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät tyydyttävällä tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät hyvällä tai kiitettävällä tasolla. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida alansa asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.