Siirry suoraan sisältöön

Kultauksen ja pintakäsittelyjen konservointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: KI00FS22-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 31.07.2023

Ajoitus

07.05.2024 - 17.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

8 - 10

Koulutus

  • Konservoinnin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tannar Ruuben

Vastuuopettaja

Tannar Ruuben

Ryhmät

  • AVOINAMK_K24_KXA
    AVOINAMK_K24_KXA_Konservointi

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kullattujen ja muilla tekniikoilla pintakäsiteltyjen esineiden, pääasiallisesti maalausten kehysten tai peilinkehysten vaurioiden syntymekanismit, osaa tunnistaa pintakäsittelymateriaalit ja kohteen muut materiaalit, jotka ovat oleellisia konservointimateriaalien ja -menetelmien valinnan kannalta. Opiskelija pystyy itsenäisesti, mutta lehtorin hyväksynnällä määrittelemään ja dokumentoimaan kohteen materiaalit ja vauriot ja suorittamaan eettisesti ja esteettisesti hyväksyttävät konservoinnin ja restauroinnin toimenpiteet kohteelle.

Sisältö

Kullattujen ja muulla tavalla pintakäsiteltyjen esineiden, pääasiallisesti kehysten puhdistus, puuttuvien koriste-elementtien valmistaminen eri materiaalien ja tekniikoiden avulla, kittaus / täyttö sekä erilaiset, soveltuvat pintakäsittelyn restauroinnin / restaurointimaalauksen / patinoinnin menetelmät, mahdollisuuksien mukaan kullattujen ja hopeoitujen pintojen paikkaus alkuperäisillä menetelmillä.

Aika ja paikka

Opetus järjestetään lähiopetuksena Arabian kampuksella (Hämeentie 135 D, 00560 Helsinki) klo 9.15.-16.00 välisenä aikana.

Opetusmenetelmät

Lähiopetus
Opetus järjestetään lähiopetuksena Arabian kampuksella (Hämeentie 135 D, 00560 Helsinki) klo 9.15.-16.00 välisenä aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 135 tuntia opiskelijan työtä

Lisätietoja opiskelijoille

Opetus järjestetään vko 19-20 Arabian kampuksella. Kurssille voi tuoda oman kehyksen mukaan (ei kovin isoa mielellään). Kurssin minimiosallistujamäärä on 8. Jos osallistujamäärä ei tule täyteen, kurssi ei toteudu.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija pystyy hahmottamaan kullattujen ja muilla tekniikoilla pintakäsiteltyjen esineiden konservoinnin keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvän teorian, dokumentoinnin, materiaalit, analyysimenetelmät sekä konservointitavat. Opiskelija hallitsee taidollisesti opintojakson perusteet ja ymmärtää opintojakson keskeisen sisällön. Opiskelija ymmärtää välttämättömät aiheeseen liittyvät teoreettiset ja soveltavat periaatteet. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.