Skip to main content

Joy and wellbeing from food ? child-centered food education (5 cr)

Code: KO00EU70-3006

General information


Enrollment

02.12.2023

Timing

26.02.2024 - 10.05.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Health Care

Teaching languages

  • Finnish

Seats

12 - 100

Degree programmes

  • Public Health Nursing

Teachers

  • Ulla Marjosola
  • Merja Lahdenperä
  • Satu Hakanen

Teacher in charge

Merja Lahdenperä

Objective

- a student understands what food education in early childhood means and what are the dimensions of food education
- a student understands the principles of recommended food education and its meaning for child’s growth, wellbeing, health and oral health.
- a student understands the principles of nutritionally sufficient and health promoting nutrition
- a student can act according to legislation, regulations and recommendations related to food education in early childhood
- a student can apply the essential content and methods of food education in his own actions
- a student can search evidence based knowledge for supporting own choices
- a student can evaluate food education and develop corresponding actions

Content

-the significance and background of food education, aims and principles
- the principles of recommended food education and its meaning for child’s growth, well-being, health and oral health
- the impacts and consequences of food education for child’s health and well-being
- multidisciplinary in food education
- the procedures of child’s respectful food education and practical means for implementing of it
- child-friendly, cultural differences, surroundings and supporting in food education
- implementation of food education with multidisciplinary cooperation and families
- evaluating and developing food education

Location and time

Opintojakso ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia, mutta siihen kuuluu kolme vapaaehtoista ohjaustapaamista. Orientaatioon 29.2.2024 klo 12.30-15 osallistumista suositellaan. (Orientaatio tallennetaan ja on katsottavissa myöhemmin).

Moodle-tehtävien aikataulutus ohjeellisilla palautuspäivillä, opintojaksolla voi edetä kuitenkin omaan tahtiin. Tehtävien viimeinen palautuspäivä 10.5.2024.

Materials

Syömisen ilo - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus 2018
Sydänliiton Neuvokas ruokakasvattaja -materiaali

Teaching methods

Millaista on innostava ruokapuhe? Pitääkö lautanen syödä tyhjäksi? Millainen roolimalli ruokakasvattaja itse olen? Iloa ja hyvinvointia ruoasta -kurssilla opitaan taitoja, joilla voit edistää lapsen tervettä ruokasuhdetta. Opit, kuinka lapsia voi innostaa nauttimaan ennakkoluulottomasti eri näköistä ja makuista ruokaa, etenkin kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Kurssilla huomioidaan kestävä kehitys - vaikuttavathan ruokavalintamme terveyden lisäksi myös hiilijalanjälkeen ja ilmastomuutoksiin nyt ja tulevaisuudessa.

Opintojakso suoritetaan virtuaalisena Moodlessa, jossa tehdään itseohjautuvasti oppimistehtäviä (yksilötehtäviä), käydään dialogia sekä annetaan vertaisarviointeja.

Student workload

5 credits = 135 h (1 credit = 27 h)

Further information

Orientaatioon 29.2.2024 kannattaa osallistua, sillä sen päätteeksi opettajat ovat valmiita vastaamaan opiskelijoilla heränneisiin kysymyksiin. Orientaatiosta otetaan tallenne, joka on katsottavissa myöhemmin. Vapaaehtoisen ohjaustapaamiset ovat 7.3., 21.3. ja 4.4. klo 13-14.
Tutkintosääntö: "Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa erikseen sovitulla tavalla." "Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen."
Lisätietoja opintojaksosta Moodlen työtilassa. Opintojaksolle ilmoittautuneet tulevat saamaan tarkemmat ohjeet Moodleen liittymisestä.

Kyseessä on opintojakso, joka on alunperin laadittu yhteistyössä Suomen Sydänliiton kanssa Sydänliiton koordinoimassa ruokakasvatushankkeessa. Jotta opintojakson sisältöä voidaan kehittää edelleen eteenpäin, sisältyy siihen opiskelijan antama palaute opintojakson päätteeksi.

Opettajilla on 4 viikkoa aikaa arvioida opiskelijasuoritukset kurssin päättymisen jälkeen. Suorituksia arvioidaan hyväksytty/täydennettävää/hylätty -periaatteella.

Opettajan laatimat tehtävät ja materiaalit ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Näitä tehtäviä ja materiaaleja ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Assessment criteria, satisfactory (1)

Students can:
- show their familiarization with the knowledge base of the field
- distinguish everyday knowledge from scientific knowledge
- use the concepts of the field appropriately
- evaluate their strengths and development needs
- show they have reached the goals set for the core competence

Assessment criteria, good (3)

Students can:
- search for evidence-based knowledge diversely
- use concepts of the field extensively
- use rational justification for their actions
- focus on their work and develop it

Assessment criteria, excellent (5)

Students can:
- use and evaluate evidence-based knowledge critically
- apply the concepts of their field extensively
- evaluate and apply alternative solutions to their decision-making
- work in a goal-oriented way and develop themselves

Assessment criteria, approved/failed

Students can:
- show their familiarization with the knowledge base of the field
- distinguish everyday knowledge from scientific knowledge
- use the concepts of the field appropriately
- evaluate their strengths and development needs
- show they have reached the goals set for the core competence

Assessment methods and criteria

Opintojakson kokonaisarvio edellyttää, että kaikki opintojakson oppimistehtävät on palautettu viimeistään 10.5.2024.