Kuva- ja äänityön perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: KM00EO72-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
27.11.2023 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
29.01.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Media, muotoilu ja konservointi
- Toimipiste
- Hämeentie 135 D
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 40
- Koulutus
- Median ja elokuvan tutkinto-ohjelma
Tavoitteet
Opiskelija tietää äänen fysikaalisen perustan ja kuvan tallennuksen fysikaaliset perusteet. Opiskelija tietää kuvakerronnan ja valaisun perusteet ja ääni-ilmaisun merkityksen kerronnassa. Opiskelija tietää miten ääntä ja kuvaa havainnoidaan ja analysoidaan tekniikan ja ilmaisun näkökulmasta.
Opiskelija osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija osaa editoida pienen kuvasarjan ja osaa kuva- ja äänimateriaalin työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija tietää keskeisimmät työympäristöt ja työnkuvat tyypillisissä audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Sisältö
- äänen ja kuvan fysikaalinen perusta
- äänen ja kuvan havainnoinnin perusteet
- äänen, kuvan ja leikkauksen perusteet
- ääni- ja kuvailmaisun perusteet
- ääni- ja kuvaleikkauksen perusteet
- kuvakomposition ja suunnittelun perusteet
- videotekniikan perusteet
- tiedostomuodot ja tallenneformaatit
- av-tuotannon yleisimmät työympäristöt ja toimenkuvat
Aika ja paikka
Non-stop
Oppimateriaalit
Tarvittava oppimateriaali saatavilla verkossa
Opetusmenetelmät
Verkkopohjaiset oppimistehtävät
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
ei
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei
Kansainvälisyys
ei
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Oppimistehtävät 135h
Sisällön jaksotus
Itsenäisesti verkkoalustalla
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso suoritetaan Metropolian Moodle-alustalla. Linkki ja avain Moodleen löytyvät työtilasta osoitteessa oma.metropolia.fi
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija tietää työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija tietää keskeisimmät työympäristöt audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija osaa työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija osaa toimia keskeisimmissä työympäristöissä audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa käyttää sujuvasti kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija hallitsee työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti keskeisimmissä työympäristöissä audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävien arviointi
Arviointikriteeri, tyydyttävä (1)
Opiskelija suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija tietää työnkulun kuvauksesta leikkaukseen ja äänen jälkikäsittelyyn.
Arviointikriteeri, hyvä (3)
Opiskelija suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija osaa työnkulun kuvauksesta leikkaukseen ja äänen jälkikäsittelyyn.
Arviointikriteeri, kiitettävä (5)
Opiskelija suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa käyttää sujuvasti kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija hallitsee työnkulun kuvauksesta leikkaukseen ja äänen jälkikäsittelyyn.