Kuva- ja äänityön perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: KM00EO72-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.11.2023 - 17.11.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 29.01.2024 - 31.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Hämeentie 135 D
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 40
- Koulutus
- Median ja elokuvan tutkinto-ohjelma
Tavoitteet
Opiskelija tietää äänen fysikaalisen perustan ja kuvan tallennuksen fysikaaliset perusteet. Opiskelija tietää kuvakerronnan ja valaisun perusteet ja ääni-ilmaisun merkityksen kerronnassa. Opiskelija tietää miten ääntä ja kuvaa havainnoidaan ja analysoidaan tekniikan ja ilmaisun näkökulmasta.
Opiskelija osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija osaa editoida pienen kuvasarjan ja osaa kuva- ja äänimateriaalin työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija tietää keskeisimmät työympäristöt ja työnkuvat tyypillisissä audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Sisältö
- äänen ja kuvan fysikaalinen perusta
- äänen ja kuvan havainnoinnin perusteet
- äänen, kuvan ja leikkauksen perusteet
- ääni- ja kuvailmaisun perusteet
- ääni- ja kuvaleikkauksen perusteet
- kuvakomposition ja suunnittelun perusteet
- videotekniikan perusteet
- tiedostomuodot ja tallenneformaatit
- av-tuotannon yleisimmät työympäristöt ja toimenkuvat
Työmuodot
Verkkopohjaiset oppimistehtävät
Aika ja paikka
Non-stop
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tarvittava oppimateriaali saatavilla verkossa
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
ei
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
ei
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei
Kansainväliset yhteydet
ei
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Oppimistehtävät 135h
Sisällön jaksotus
Itsenäisesti verkkoalustalla
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso suoritetaan Metropolian Moodle-alustalla. Linkki ja avain Moodleen löytyvät työtilasta osoitteessa oma.metropolia.fi
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävien arviointi
Arviointikriteeri, tyydyttävä (1)
Opiskelija suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija tietää työnkulun kuvauksesta leikkaukseen ja äänen jälkikäsittelyyn.
Arviointikriteeri, hyvä (3)
Opiskelija suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija osaa työnkulun kuvauksesta leikkaukseen ja äänen jälkikäsittelyyn.
Arviointikriteeri, kiitettävä (5)
Opiskelija suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa käyttää sujuvasti kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija hallitsee työnkulun kuvauksesta leikkaukseen ja äänen jälkikäsittelyyn.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä
Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija tietää työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija tietää keskeisimmät työympäristöt audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija osaa työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija osaa toimia keskeisimmissä työympäristöissä audiovisuaalisissa tuotannoissa.
Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa käyttää sujuvasti kuvankäsittelyohjelmaa sekä yksinkertaista kamera- ja äänikalustoa. Opiskelija hallitsee työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti keskeisimmissä työympäristöissä audiovisuaalisissa tuotannoissa.