Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteet (itsenäisen työskentelyn verkkototeutus) (5 op)

Toteutuksen tunnus: SX00EQ81-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 10.12.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 26.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointi

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Sosiaalialan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Miia Ojanen

Ryhmät

  • SXH23K1
    Sosiaalialan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa ja osaa arvioida työelämän ja palveluja käyttävien asiakkaiden kannalta tärkeitä tutkimus- ja kehittämistarpeita. Opiskelija hallitsee tutkimus- ja kehittämistoiminnan yleiset lähtökohdat ja perusteet sekä kykenee soveltamaan niitä oman koulutusalansa työelämän kehittämisessä.
Opiskelija osaa hakea, arvioida ja perustella kriittisesti tutkimukseen perustuvaa oman alansa tietoa ja ammatillisia käytänteitä. Opiskelija hallitsee kriittisen ajattelun sekä käsitteen ja teorianmuodostuksen perusteet, ja hän ymmärtää tiedonkäsityksen merkityksen kehittämistoiminnassa.
Opiskelija perustaa toimintansa hyvään tutkimus- ja kehittämistoiminnan etiikkaan sekä ymmärtää tietosuojan merkityksen. Opiskelija hallitsee tutkimus- ja kehittämistoiminnan suunnittelun perusteet sekä tutkimussuunnitelman sisällön, ja hän ymmärtää tutkimussuunnitelman tekemisen merkityksen.

Sisältö

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan lähtökohdat, luonne ja prosessi. Tieto ja informaation haku. Kriittinen ajattelu ja perustelu. Käsitteen ja teorianmuodostuksen periaatteet. Tiedonkäsitys. Oman alan tutkimus- ja kehittämistoiminnassa tuotetun tiedon ja ammatillisten käytäntöjen arviointi. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan suunnittelu. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan etiikka ja tietosuoja.

Aika ja paikka

Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmän SXH23K1 opiskelijoille.

Opintojakso alkaa etäorientaatiolla Zoomissa ti 19.3.2024 klo 12 - 13.30.
ZOOM -linkki: https://metropolia.zoom.us/j/68861999862

Orientaatioon osallistuminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti itsenäinen perehtyminen opintojakson työtilaan, opiskeluohjeisiin ja oppimistehtäviin. Opintojaksolla käytetään Moodle -oppimisympäristöä, joka avautuu orientaation yhteydessä (kirjautumisavain ilmoitetaan).

Opiskelu Moodle -työtilassa 19.3 alkaen. Opiskelua varten kukin laatii itselleen henkilökohtaisen opiskeluaikataulun perehdyttyään opintojakson sisältöön ja tehtäviin siten, että viikoittainen opiskelu mahdollistuu. Tehtäväpalautusaikataulut käydään läpi orientaatiossa sekä on nähtävillä moodlessa sen avauduttua.

Opintojakson TENTTI Moodlessa ma 6.5.2024 klo 12.45-16.

Opetusmenetelmät

Etäorientaatio (vapaaehtoinen, mutta suositeltava)
Itsenäinen työskentely
Oppimistehtävät
Tentti (tehdään moodlessa)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson TENTTI Moodlessa ma 6.5 klo 12.45-16

Kaksi uusintatenttiä. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan aloituksen yhteydessä.

Ensimmäinen uusintatentti on samalla opintojakson korotustentti, jossa hyväksyttyä tenttiarvosanaa voi yrittää korottaa. Uusintatentit tehdään moodletenttinä ja niihin ilmoittaudutaan opettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Opintojakson ensimmäiseen eli varsinaiseen tenttiin ei tarvitse ilmoittautua.Tarkemmat ohjeet opintojakson moodlessa opintojakson käynnistyttyä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

itsenäinen opiskelu moodlessa, tiedonhaku, tehtävät sekä tentti, 5op=135h

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson etäorientaatio Zoomissa ti 19.3 klo 12-13.30.
ZOOM -linkki: https://metropolia.zoom.us/j/68861999862

Orientaatioon osallistuminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti itsenäinen perehtyminen opintojakson työtilaan, opiskeluohjeisiin ja oppimistehtäviin. Opintojaksolla käytetään Moodle -oppimisympäristöä.

Moodle -työtila aukeaa orientaation yhteydessä ja vaatii itsekirjautumisen.
Kurssiavain kirjautumiseen ilmoitetaan.

Opintojakson tentti ma 6.5.2024 klo 12.45-16. Tentti tehdään moodlessa.

Uusintatentit:
Kaksi uusintatenttiä. Ajankohdat ilmoitetaan.
Myös uusintatentit tehdään moodle -alustalla. Uusintatentteihin ilmoittaudutaan opettajan antamien ohjeiden mukaisesti (ohjeet käydään läpi orientaatiossa sekä ne on löydettävissä moodlesta sen avauduttua). Ensimmäinen uusintatentti on sekä uusinta- että korotustentti, jossa arvosanaa voi yrittää korottaa. Toinen uusintatentti vain hylätyn tai tekemättömän tentin suorittamiseksi.

Opiskelu tapahtuu itsenäisesti opettajan antamien ohjeiden mukaisesti Moodle -oppimisalustalla. HUOM! Kyseessä ei ole etäopetustoteutus (ei sisällä etäluentoja). Osallistuminen itsenäisen työskentelyn toteutukselle edellyttää siten kykyä ja sitoutumista itsenäiseen työskentelyyn, ongelmanratkaisuun, oppimateriaalin käyttöön, tiedonhakuun sekä oman viikoittaisen opiskeluaikataulun laadintaan ja sen noudattamiseen.
- Mikäli opiskelija arvioi oman oppimisensa edellyttävän ohjattua työskentelyä, suositellaan itsenäisen työskentelyn sijasta ilmottautumista opintojakson lähitoteutukselle.

Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmän SXH23K1 opiskelijoille.
Toteutuksen osallistujamäärä on rajoitettu. Etätoteutukseen valitaan maksimissaan 35 opiskelijaa. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, noudatetaan valinnassa seuraavia perusteita järjestyksessä:
1. Pakollinen opintojakso
2. Ilmoittautumisjärjestys

-Mikäli et mahdu mukaan opintojaksolle (ilmoittautuneiden määrä ylittää 35 opiskelijan rajan) eli ilmoittautumisesi hylätään, on mahdollista osallistua opintojaksosta keväällä 2024 järjestettävään lähitoteutukseen. Tämä voi edellyttää, että otat yhteyttä opettajaan välittömästi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen kun tieto hylkäämisestä on tullut (miia.ojanen@metropolia.fi) ja pyydät siirtämistä kyseiselle opintototeutukselle, mikäli siirtoa ei tehdä automaattisesti opettajan toimesta.

Opintojakson opettaja: Miia Ojanen miia.ojanen@metropolia.fi

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Koko opintojakso arvioidaan 0-5.
Opintojakson oppimistehtävät: hyväksytty/hylätty tai 0-5
Tentti: 0-5
Opintojakson kaikki oppimistehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen kuin koko opintojaksosta merkitään arviointi. Hyväksytty arviointi edellyttää, että kaikki oppimistehtävät sekä tentti on suoritettu hyväksytysti opintojaksototeutuksen aikana, opintojaksolla annettua aikataulua noudattaen. Aikataulu käydään läpi orientaatiossa sekä se on nähtävissä moodlesta sen avauduttua.