Siirry suoraan sisältöön

Esittävien taiteiden tuntemus 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EJ21-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 19.05.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Vastuuopettaja

Mikko Pirinen

Ryhmät

  • KXH24S2
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma monimuoto
  • KXH23S1
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tuntee esitystoiminnan ja esittävien taiteiden historiallisen kehityksen päälinjoja. Hän ymmärtää nykyisen esitystoiminnan sidoksen aiempaan historiaan. Opiskelija tuntee esitys- ja teatteritekniikan kehittymisen historiasta nykyaikaan pääpiirteittäin. Hän osaa kriittisesti arvioida ammattialansa nykytilaa ja tulevaisuudennäkymiä suhteessa historiaan ja hän tunnistaa teknologian kehityksen vaikutuksen alaan ja työtehtäviin. Opiskelija osaa analysoida näkemiään esityksiä, eli osaa nimetä, kuvailla ja suhteuttaa toisiinsa esityksen eri osatekijöitä erityisesti esitysteknisten osa-alueiden näkökulmasta. Opiskelija osaa hankkia tietoa esitystoiminnan historiaan liittyen.

Sisältö

Länsimaisten esittävien taiteiden historian pääpiirteet
Esitys- ja teatteritekniikan historian pääpiirteet
Esitysten analysointi

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hahmottaa pääosin esittävien taiteiden ja esitys- ja teatteritekniikan historian pääpiirteet sekä esitysten analysoinnin peruskäsitteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hahmottaa hyvin esittävien taiteiden ja esitys- ja teatteritekniikan historian pääpiirteet esitysten analysoinnin peruskäsitteet. Opiskelija osaa tutkia ja hankkia uutta tietoa alan historiasta. Opiskelija osaa analysoida esityksen rakenteita ja osa-alueita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hahmottaa hyvin esittävien taiteiden ja esitys- ja teatteritekniikan historian pääpiirteet sekä esitysten analysoinnin peruskäsitteet. Opiskelija osaa tutkia ja hankkia uutta tietoa alan historiasta. Opiskelija osaa analysoida esityksen rakenteita ja osa-alueita monipuolisesti ja yksityiskohtaisesti. Hän osaa soveltaa esitystoiminnan historian tietoja toiminnassaan.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija hahmottaa pääosin esittävien taiteiden ja esitys- ja teatteritekniikan historian pääpiirteet sekä esitysten analysoinnin peruskäsitteet.