Siirry suoraan sisältöön

Algoritmiavusteinen suunnittelu ja optimointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FE99-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 19.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 17.03.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Master's Degree Programme in Computing in Construction

Vastuuopettaja

Seppo Törmä

Ryhmät

  • T2423S6
    Master's Degree Programme in Computing in Construction, ylempi

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää algortimiavusteisen suunnittelun (computational design) peruskäsitteet sekä käytettävissä olevat tekniikat ja työkalut. Opiskelija ymmärtää erilaisten ohjelmointimenetelmien käytön algortimiavusteisessa suunnittelussa. Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa algortimiavusteisen suunnittelun työkaluja suunnittelutehtävien automatisointiin sekä suunnitelmien generointiin, arviointiin ja optimointiin. Opiskelija on harjaantunut algoritmiavusteisen suunnittelun ja optimoinnin tehtävien ratkaisemisessa. Opiskelija osaa kytkeä algortimiavusteisen suunnittelun toiminnallisuuksia laajempiin ohjelmistoratkaisuihin.

Sisältö

- Johdatus algortimiavusteiseen suunnitteluun (computational design)
- Parametrinen suunnittelu, generatiivinen suunnittelu, algoritminen suunnittelu
- Algortimiavusteisen suunnittelun työkalut ja ohjelmistoekosysteemi
- Suunnitelmien arviointi ja optimointi
- Käytännöllisiä tekniikoita suunnitelmien optimointiin
- Sovellukset tilankäytön tai layoutin suunnitteluun
- Sovellukset rakennesuunnitteluun
- Sovellukset rakentamiseen

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut kurssin vähimmäistavoitteet. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää algortimiavusteisen suunnittelun ja optimoinnin käsitteet ja lähestymistavat. Opiskelija tuntee joitakin alan ohjelmistotyökaluja. Opiskelija on suorittanut vaadittavat oppimisharjoitukset vähimmäisvaatimustasolla. Hankitut kompetenssit muodostavat pohjan opiskelijalle kasvattamaan algortimiavusteisen suunnittelun ja optimoinnin tietämystään rakentamisen alalla, mikä tekee lopulta mahdolliseksi työtehtävät näiden työkalujen soveltamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedot ja taidot vaativat joillakin alueilla vielä kehittämistä. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää algoritmiavusteisen suunnittelun ja optimoinnin käsitteet ja lähestymistavat. Opiskelija tuntee ja osaa käyttää useita algoritmiavusteisen suunnittelun ohjelmistotyökaluja. Opiskelija on suorittanut vaadittavat oppimistehtävät hyvällä tai tyydyttävällä tasolla. Opiskelija osaa ratkaista tavanomaisia algoritmiavusteisen suunnittelun tehtäviä rakentamisen alalla. Opiskelija osaa luoda ohjelmistoratkaisuja, joissa on laskennallisia suunnittelu- ja optimointitoimintoja. Opiskelija osaa soveltaa tietojaan myöhemmissä opinnoissaan sekä algoritmiavusteiseen suunnitteluun ja optimointiin liittyvässä ohjelmistokehitystyössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut kurssin tavoitteet erinomaisesti. Opiskelija osaa tunnistaa, selittää ja perustella algoritmiavusteisen suunnittelun ja optimoinnin käsitteet ja lähestymistavat. Opiskelija tuntee ja osaa käyttää alueella useita ohjelmistotyökaluja ja ymmärtää niiden vahvuudet ja heikkoudet sekä milloin mitäkin niistä kannattaa soveltaa. Opiskelija on suorittanut vaadittavat oppimisharjoitukset erinomaisella tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa perustellusti integroida hyvin sijoitetut algoritmiavusteisen suunnittelun toiminnallisuudet monimutkaisiin ohjelmistoratkaisuihin. Opiskelijalla on erinomaiset pohjat soveltaa tietojaan myöhemmissä opinnoissaan sekä algoritmiavusteiseen suunnitteluun ja optimointiin liittyvässä ohjelmistokehityksessä.

Esitietovaatimukset

TX00FE95
TX00FE96