Siirry suoraan sisältöön

Talotekniikan matematiikka 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FF45-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Koulutus

  • Talotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Riikka Nurmiainen

Ryhmät

  • TXF23S2_LVI
    LVI-tekniikan opintopolku
  • TXF23S2
    Talotekniikan tutkinto-ohjelma monimuoto
  • TXF23S2_SILTA
    Talotekniikan siltaopinnot

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää integraalin ja integraalifunktion käsitteet ja osaa laskea integraalin graafisesti, numeerisesti ja analyysin peruslausetta käyttäen. Opiskelija osaa soveltaa integraalia geometrisissa ja fysikaalisissa ongelmissa. Opiskelija tunnistaa differentiaaliyhtälön ja osaa ratkaista yksinkertaisia differentiaaliyhtälöitä sekä mallintaa matemaattisia ja fysikaalisia ilmiöitä differentiaaliyhtälöiden avulla. Opiskelija hallitsee talousmatematiikkaan liittyvät peruslaskut.

Sisältö

Integraalin ja integraalifunktion käsitteet. Integraalin laskeminen graafisesti, numeerisesti ja analyysin peruslauseen avulla. Geometristen ongelmien ratkaiseminen integraalin avulla. Integraali erilaisissa fysikaalisissa sovelluksissa ja erityisesti talotekniikassa. Differentiaaliyhtälöihin liittyvät peruskäsitteet ja ilmiöiden mallintaminen differentiaaliyhtälöillä. Differentiaaliyhtälön ratkaiseminen. Korko- ja indeksilaskenta. If-lause ja loogiset operaattorit.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa opintojaksoon kuuluvat peruskäsitteet ja -menetelmät ja osaa ratkaista näihin liittyviä yksinkertaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa soveltaa opintojaksoon kuuluvia peruskäsitteitä ja -menetelmiä yksinkertaisiin luonnontieteiden ja tekniikan ongelmiin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa opintojaksoon kuuluvia peruskäsitteitä ja -menetelmiä vaativampiin luonnontieteiden ja tekniikan ongelmiin.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa opintojaksoon kuuluvat peruskäsitteet ja -menetelmät ja osaa ratkaista näihin liittyviä yksinkertaisia tehtäviä.

Esitietovaatimukset

Seuraavien opintojen sisältöjen mukainen osaaminen:

Talotekniikan matematiikka 1