Siirry suoraan sisältöön

LVI-asennukset ja materiaalit (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FF38-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 10.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 80

Koulutus

  • Talotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Markku Leino
  • Aki Valkeapää
  • Virtuaali Talotekniikka

Ryhmät

  • TXF23S2_LVI
    LVI-tekniikan opintopolku
  • TXF23S2
    Talotekniikan tutkinto-ohjelma monimuoto

Tavoitteet

Opiskelija osaa auttavasti suorittaa LVI-järjestelmien tyypillisimmät asennustyöt sekä laskea asennustöiden materiaalimenekin. Opiskelija osaa kuvata taloteknisissä putkistoissa, putkivarusteissa ja laitteissa esiintyviä korroosio ja vauriomekanismeja ja niiden ehkäisykeinoja.

Sisältö

LVI-asennustekniikka (3 op): Putki- ja ilmanvaihto- ja kylmäteknisten järjestelmien asennusmenetelmät. Materiaalit, tarvikkeet ja liitosmenetelmät. Kannakointi ja kompensointi. Laitteiden kytkennät. Putki- ilmanvaihto- ja kylmäteknisten järjestelmien toteutuksen liittyminen muihin taloteknisiin järjestelmiin. LVI-järjestelmien massalaskenta. Kiinteistön vesi- ja viemäriputkien sekä suljettujen lämmitys- jäähdytys- ja LTO putkistojen, putkivarusteiden ja laitteiden korroosio ja vauriomekanismit ja niiden ehkäisykeinot.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa auttavasti suorittaa LVI-järjestelmien tyypillisimmät asennustyöt sekä laskea asennustöiden materiaalimenekin ja selittää joitakin taloteknisissä putkistoissa, putkivarusteissa ja laitteissa esiintyviä yleisimpiä korroosio ja vauriomekanismeja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Edellisen lisäksi opiskelija osaa selittää opintojaksoon liittyvät peruskäsitteet ja -lait sekä osaa soveltaa niitä laajempien tehtävien ratkaisemisessa ja selittää taloteknisissä putkistoissa, putkivarusteissa ja laitteissa esiintyviä yleisimpiä korroosio ja vauriomekanismeja ja esittää niihin joitakin ratkaisukeinoja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa ratkaista vaativimmat analysointia tai perusteluja edellyttävät tehtävät lähes virheettömällä tasolla ja selittää taloteknisissä putkistoissa, putkivarusteissa ja laitteissa esiintyviä korroosio ja vauriomekanismeja ja esittää niihin kattavasti ratkaisukeinoja ja perustella ne.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa auttavasti suorittaa LVI-järjestelmien tyypillisimmät asennustyöt sekä laskea asennustöiden materiaalimenekin ja selittää joitakin taloteknisissä putkistoissa, putkivarusteissa ja laitteissa esiintyviä yleisimpiä korroosio ja vauriomekanismeja.