Siirry suoraan sisältöön

Kliinisen hoitotyön harjoittelu 7 - Sairaanhoitajan asiantuntijuusosaaminen (Lasten akuutti hoitotyö) (15 op)

Toteutuksen tunnus: SX00EA16-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.03.2024 - 24.05.2024

Ajoitus

07.10.2024 - 13.12.2024

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 65

Koulutus

  • Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Maria Kouvalainen
  • Anne Tammivuori

Vastuuopettaja

Anne Tammivuori

Ryhmät

  • SXO21S2
    Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma monimuoto
  • SXO21S1B
    Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, hallinnollinen ryhmä B
  • SXO21S1C
    Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, hallinnollinen ryhmä C
  • SXO21S1A
    Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, hallinnollinen ryhmä A

Tavoitteet

Opiskelija
- osaa soveltaa harjoitteluympäristön edellyttämää tiedollista ja taidollista osaamista asiakkaan/potilaan hoitotyössä
- hallitsee harjoitteluympäristön asiakkaan/potilaan hoitotyössä tarvittavat toimenpiteet ja diagnostiset tutkimukset osana potilaan kokonaishoitoa
- toimii asiakaslähtöisesti asiakkaan/potilaan ja hänen läheistensä terveyttä ylläpitävässä ja edistävässä hoitotyössä
- noudattaa hoitotyön eettisiä ohjeita ja periaatteita
- toimii moniammatillisen työryhmän ja -yhteisön vastuullisena jäsenenä
- tunnistaa hoitotyön kehittämistarpeita
- hallitsee työelämätaidot
- osaa arvioida osaamistaan ja kehittää omaa toimintaansa

Sisältö

Ohjattu harjoittelu hoitotyön toimintaympäristöissä

Aika ja paikka

Harjoittelu kliinisen hoitotyön ympäristössä viikot 41-50.

Oppimateriaalit

Opiskelija selvittää itse mahdollisen harjoittelua koskevan kirjallisen materiaalin ja tutustuu tähän etukäteen. Huomioi siinä harjoitteluyksikön antamat suositukset harjoitteluun valmistautumiseen.

Opetusmenetelmät

Työharjoittelu tapahtuu opiskelijan valitsemassa ympäristössä. Harjoittelupaikaksi ei sovellu ensihoidon ympäristö. Harjoittelun pituus on 10 viikkoa eli 405 tuntia.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työharjoittelu ohjattuna valitussa harjoitteluympäristössä, joka soveltuu lasten hoitotyön opintoihin. Tällaisia ovat mm. erikoissairaanhoidon eri toimintaympäristöt, kehitysvammayksiköt sekä yksityiset lääkäriasemat, joissa on riittävästi lapsipotilaita.

Lasten hoitotyön harjoittelupaikat vahvistaa Riikka Kukonlehto.

Kansainvälisyys

Harjoittelu on mahdollista suorittaa KV-vaihdossa Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti. Opiskelijan tulee olla ajoissa yhteydessä kv-yhdyshenkilöihin. Lisäksi opiskelija huolehtii itse kv-vaihtoon liittyvistä asioista.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Harjoittelun voi AHOT:oida aiemmin tehdyllä sairaanhoitajan työllä, mikäli työ on tehty kyseisen teoriaopetuksen sisällön mukaisessa ympäristössä. Opiskelija tekee AHOT-hakemuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti omalle uraohjaajalleen. , EI opintojakson opettajalle. AHOT-hakemuksessa opiskelija osoittaa sairaanhoitajan sijaisuutena tehdyn työn työtodistuksen (ei työsopimusta), todistuksen tehdyistä tunneista (HUOM! 405 tuntia sairaanhoitajan työtä, ei vain 10 viikkoa) ja itsearvioinnin omasta osaamisestaan, joka pohjautuu opintojakson tavoitteisiin. AHOT-hakemus tulee jättää omalle uraohjaajalle neljä viikkoa ennen harjoittelun toteutuksen alkamista (teoriaopintojen aikana). Harjoittelua ei voi ahotoida kesken harjoittelun. Opiskelija voi myös AHOT:oida osan harjoittelusta.

Harjoittelun voi myös opinnollistaa sairaanhoitajan työllä (palkallinen harjoittelu). Tällöin opiskelija tekee harjoittelun palkallisena teoriaopintojen sisältöä vastaavassa ympäristössä. Palkallisena tehty harjoittelu noudattaa normaalin harjoittelun periaatteita (arvioinnit, opettajan ohjaus, kaavakkeet, mahdolliset tehtävät jne.).

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelu on 15 op ja kestää 10 viikkoa eli 405 tuntia. Harjoittelun aikana noudatetaan työyhteisön toimintatapoja, työvuoroja ja yleisiä periaatteita harjoitteluun liittyen. Näistä informoidaan tarkemmin teoriaopetuksen yhteydessä. Mahdollisista sairauspoissaoloista neuvotellaan harjoittelua ojaavan opettajan kanssa erikseen. Mahdolliset poissaolojen korvaavat tunnit tehdään harjoittelun aikana.

Sisällön jaksotus

Harjoittelu ajoittuu syksyllä viikoilla 41-50 . Mikäli opiskelija valmistuu sairaanhoitajaksi joulukuussa, tulee harjoittelun päättyä ennen valmistumispäivää. Harjoittelu voidaan merkitä etukäteen suoritetuksi, mikäli harjoittelu on sujunut odotetusti ja harjoittelun ohjaaja on yhdessä opettajan kanssa sitä mieltä, että harjoittelu sujuu loppuun odotetusti (hyväksytysti)

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelijan on pitänyt suorittaa hyväksytysti kaikki perustason harjoittelut ennen syventävän harjoittelun suorittamista. Lääkelaskukokeet tulee olla hyväksytysti suoritettuna ennen harjoittelun alkamista. Mikäli lääkelaskukoe on hylätty, voidaan harjoitteluun lähteminen evätä.

Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit ks. opetussuunnitelman liite "Osaamisen arviointikehikko".
Osaamisen arvioinnissa käytetään arviointikehikon tasoa asiantuntija.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

10 viikon työharjoittelu (405 tuntia) itse valitussa harjoitteluympäristössä 100%

Esitietovaatimukset

Harjoittelupaikkavaatimusten mukainen osaaminen, harjoitteluympäristöön liittyvän lääkehoidon ja lääkelaskennan osaaminen. Kliinisen hoitotyön harjoittelut 1-6 tehtynä, ellei opiskelijan HOPSissa ole toisin sovittu.