Siirry suoraan sisältöön

Museologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: K000EZ05-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.08.2023 - 20.08.2023

Ajoitus

24.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 16

Koulutus

  • Konservoinnin tutkinto-ohjelma (YAMK)

Opettaja

  • Nina Robbins

Vastuuopettaja

Nina Robbins

Ryhmät

  • K0523S6
    Konservoinnin tutkinto-ohjelma ylempi

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy museologian ajankohtaiseen keskusteluun ja kehitystrendeihin erityisesti konservoinnin näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää kokoelmien poistoihin ja arvokeskusteluun liittyvän ongelmakentän. Opiskelija tunnistaa poistoihin liittyvät ongelmat ja osaa soveltaa arvottamiseen liittyvää teoreettista viitekehitystä omaan työhönsä.

Sisältö

Kokoelmanhallinnan arvokeskustelu
Museoiden kokoelmapoistot

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee museologian ajankohtaista keskustelua ja kehitystrendejä perustasolla. Opiskelija tunnistaa kokoelmiin liittyvän arvokeskustelun ja ongelmakentän. Hän tunnistaa kokoelmapoistoihin liittyvät ongelmat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee museologian ajankohtaista keskustelua ja kehitystrendejä ja pystyy osallistumaan museologian ajankohtaiseen keskusteluun konservoinnin näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää poistoihin ja arvokeskusteluun liittyvän ongelmakentän ja osaa soveltaa tähän liittyvää teoreettista viitekehystä omaan työhönsä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee museologian ajankohtaista keskustelua ja kehitystrendejä hyvin ja pystyy konservointialan asiantuntijana osallistumaan museologian ajankohtaiseen keskusteluun ja arvioimaan sitä kriittisesti oman työnsä näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää syvällisesti poistoihin ja arvokeskusteluun liittyvän ongelmakentän ja osaa soveltaa poistoihin ja arvottamiseen liittyvää teoreettista viitekehystä omaan työhönsä ja pystyy tuomaan keskusteluun oman erikoisalansa näkemyksen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee museologian ajankohtaista keskustelua ja kehitystrendejä perustasolla. Opiskelija tunnistaa kokoelmiin liittyvän arvokeskustelun ja ongelmakentän. Hän tunnistaa kokoelmapoistoihin liittyvät ongelmat.

Esitietovaatimukset

-