Siirry suoraan sisältöön

Esitystekniset sovellukset 5 (10 op)

Toteutuksen tunnus: KM00ER80-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 31.05.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tero Aalto
  • TEKNO virtuaali::esittävä taide
  • Timo Hiekkanen

Vastuuopettaja

Timo Hiekkanen

Ryhmät

  • KXH21S1
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Tavoitteet

Opiskelija osaa arvioida osaamistarpeitaan ja kehittää esitys- ja teatteritekniikan laaja-alaista osaamistaan hankkimalla oleellista lisäosaamista. Opiskelija tutustuu omaa ammatillista osaamistaan täydentävään tai tukevaan osaamisalueeseen ja osaa soveltaa oppimaansa teknis-taiteellisessa tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa hyödyntää teknologiaa yhä laajemmin omalla ammattialallaan ja tunnistaa teknologian kehityksen vaikutuksia esitys- ja teatteritekniseen alaan.

Sisältö

Opintojakso koostuu esitys- ja teatteritekniikan ammatillisen osaamisen kehittämistä tukevista opintosisällöistä.

Oppimateriaalit

Julkaistaan myöhemmin

Opetusmenetelmät

Luennot
Etäluennot
Harjoitustehtävät
Työpajat

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä. Suoritus perustuu henkilökohtaisesti valittaviin suorituksen osiin (erikoiskurssit).

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin vaatima työmäärä riippuu vahvasti opiskelijan edeltävästä osaamisesta.

Kurssin opintopistemäärä on 10 opintopistettä. Laskennallisesti yhden opintopisteen suorittaminen edellyttää 27 tuntia työtä. Opintojakson kokonaistuntimäärä on tämän laskelman mukaan 270 tuntia.

Työmäärämitoitus on ohjeellinen ja suuntaa antava opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi ja arvosanaan 3/5 tarvittava keskimääräinen työmäärä. Opiskelijan aiemmasta osaamis- ja kokemustaustasta riippuen työmäärä voi olla vähemmän tai enemmän. Opintojaksossa hankittua osaamista arvioidaan tehtävien ja muiden suoritteiden kautta, ei tehtyjen tuntien määrällä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on tutustunut ammatillista osaamistaan täydentäviin tai tukeviin osaamisalueisiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittää sitä oleellisilla lisäopinnoilla. Opiskelija on syventänyt ja laajentanut osaamistaan perehtymällä hyvin osaamistaan täydentäviin tai tukeviin osaamisalueisiin ja osaa soveltaa oppimaansa omalla ammattialallaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittää sitä oleellisilla lisäopinnoilla. Opiskelija on syventänyt ja laajentanut osaamistaan perehtymällä kattavasti ja monipuolisesti osaamistaan täydentäviin tai tukeviin osaamisalueisiin. Hän on soveltanut opittua erityisen ansiokkaasti omalla ammattialallaan.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on syventänyt ja laajentanut osaamistaan perehtymällä hyvin osaamistaan täydentäviin tai tukeviin osaamisalueisiin ja osoittanut uuden osaamisen soveltamista omalla ammattialallaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimispäiväkirja
Jatkuva arviointi
Harjoitustehtävät

Lisätiedot

Opiskelija ja HOPS-ohjaaja sopivat täydentävät opinnot HOPS-keskusteluissa. Täsmällisemmät osaamistavoitteet ja arviointikriteerit määritellään toteutuskohtaisesti.
Tekniset sovellukset -opintojakso voi koostua oman ammattialan syventävien opintojen lisäksi esimerkiksi esitys- ja teatteritekniikkaan liittyvistä sähkötekniikan, teknisen suunnittelun ja tuotannon, matematiikan tai fysiikan opinnoista sekä ohjelmisto- tai tietoverkko-opinnoista.