Siirry suoraan sisältöön

Esitystekniset sovellukset 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00ER76-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 31.05.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Timo Hiekkanen

Vastuuopettaja

Timo Hiekkanen

Ryhmät

  • KXH23S1
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tuntee matematiikan ja ammattialaan liittyvän fysiikan perusteet ja mittayksiköt. Opiskelija ymmärtää, miten voimat vaikuttavat kappaleisiin ja osaa laskea jännitysvoimia ripustustilanteissa. Hän osaa soveltaa äänen ja valon fysiikkaa esitys- ja teatteritekniikan järjestelmissä. Opiskelija pystyy perustelemaan työväline- ja rakennevalintoja materiaalien fysikaalisilla ominaisuuksilla. Opiskelija osaa perustella esitys- ja teatteritekniikan alan ratkaisujaan matemaattiseen ja fysikaaliseen tietoperustaan nojaten.

Sisältö

- Matematiikan osalta käsitellään lukujärjestelmiä, laskusääntöjä, yhtälönratkaisua ja trigonometriaa
- Fysiikan osalta käsitellään dynamiikkaa, statiikkaa, ääntä ja sähkömagneettista säteilyä
- Materiaalien osalta käsitellään erityisesti metallien ominaisuuksia

Aika ja paikka

-

Oppimateriaalit

Ojala T. & Ranta T. Matematiikan perustietojen kertaus. Satakunnan ammattikorkeakoulu 2013 (https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201401071071)
Lukion matematiikan kirjat jaksoille MAY1 (lukion yhteinen matematiikka), MAB2 (Lausekkeet ja yhtälöt) ja MAB3 (Geometria)
https://matematiikka.omaantahtiin.com/etusivu

Opetusmenetelmät

Etäluennot
Harjoitustehtävät
Työpajat

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin koe on kaksiosainen. Ensimmäinen osa 26.9.2023 ja toinen osa 20.11.2023. Tentit voi uusia henkilökohtaisesti erikseen sovittaessa.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin vaatima työmäärä riippuu vahvasti opiskelijan edeltävästä osaamisesta matematiikassa ja fysiikassa.

Kurssin opintopistemäärä on viisi opintopistettä. Laskennallisesti yhden opintopisteen suorittaminen edellyttää 27 tuntia työtä. Opintojakson kokonaistuntimäärä on tämän laskelman mukaan 135 tuntia.

Työmäärämitoitus on ohjeellinen ja suuntaa antava opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi ja arvosanaan 3/5 tarvittava keskimääräinen työmäärä. Opiskelijan aiemmasta osaamis- ja kokemustaustasta riippuen työmäärä voi olla vähemmän tai enemmän. Opintojaksossa hankittua osaamista arvioidaan tehtävien ja muiden suoritteiden kautta, ei tehtyjen tuntien määrällä.

Sisällön jaksotus

-

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee ammattialaan liittyvät lukujärjestelmät. Hän osaa ratkaista yksinkertaisia yhtälöitä ja trigonometrisia ongelmia itsenäisesti. Opiskelija ymmärtää voimien vaikutuksen kappaleisiin ja osaa ratkaista kiihtyvyyteen, nopeuteen ja tasapainoon liittyviä tehtäviä ammattialan kontekstissa. Opiskelija tietää äänen ja valon fysikaaliset perusominaisuudet. Opiskelija tuntee ammattialalla käytettävien materiaalien ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee ammattialaan liittyvät lukujärjestelmät. Hän osaa muodostaa ja ratkaista yhtälöitä ja trigonometrisia ongelmia. Opiskelija ymmärtää voimien vaikutuksen kappaleisiin. Hän osaa muodostaa ja ratkaista kiihtyvyyteen, nopeuteen ja tasapainoon liittyviä ongelmia ammattialan kontekstissa. Opiskelija osaa perustella teknisiä ratkaisujaan äänen, valon ja materiaalien fysikaalisilla ominaisuuksilla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee ammattialaan liittyvät lukujärjestelmät ja osaa soveltaa niitä. Hän osaa muodostaa ja ratkaista vaativia yhtälöitä ja trigonometrisia ongelmia itsenäisesti. Opiskelija ymmärtää voimien vaikutuksen kappaleisiin. Hän osaa muodostaa ja ratkaista kiihtyvyyteen, nopeuteen ja tasapainoon liittyviä ongelmia ammattialan kontekstissa ja osaa soveltaa taitojaan uusiin tilanteisiin. Opiskelija osaa perustella teknisiä ratkaisujaan äänen, valon ja materiaalien fysikaalisilla ominaisuuksilla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee ammattialaan liittyvät lukujärjestelmät. Hän osaa ratkaista yksinkertaisia yhtälöitä ja trigonometrisia ongelmia itsenäisesti. Opiskelija ymmärtää voimien vaikutuksen kappaleisiin ja osaa ratkaista kiihtyvyyteen, nopeuteen ja tasapainoon liittyviä tehtäviä ammattialan kontekstissa. Opiskelija tietää äänen ja valon fysikaaliset perusominaisuudet. Opiskelija tuntee ammattialalla käytettävien materiaalien ominaisuuksia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kaksiosainen tentti
Harjoitustehtävät