Siirry suoraan sisältöön

Graafinen suunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00ED86-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 25.01.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Koulutus

  • Muotoilun tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Elisa Ruuhijärvi

Vastuuopettaja

Markku Luotonen

Ryhmät

  • KXE21S1XR
    XR Design

Tavoitteet

Opiskelija osaa käyttää graafisen suunnittelun ja typografian käsitteistöä ja hahmottaa erilaisten graafisten tuotteiden erityisvaatimukset. Opiskelija osaa viestiä kuvalla, tekstillä ja niiden yhteisvaikutuksella sekä käyttää ammattikäyttöön tarkoitettua piirto- ja taitto-ohjelmaa ja soveltaa graafisen suunnittelun taitojaan käytäntöön.

Sisältö

- graafisen suunnittelun keskeinen käsitteistö
- typografian historian perusteet ja lainalaisuudet
- kuvalla ja tekstillä viestiminen
- piirto- ja taitto-ohjelmien perusteet

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hahmottaa graafisen suunnittelun ja typografian käsitteistöä ja on perehtynyt graafisten tuotteiden teknisiin vaatimuksiin. Opiskelija osaa käyttää piirto- ja taitto-ohjelmia sekä tuottaa niillä graafisia tuotteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää hyvin graafisen suunnittelun ja typografian käsitteistöä ja hahmottaa erilaisten graafisten tuotteiden erityisvaatimukset. Opiskelija osaa viestiä hyvin kuvalla, tekstillä ja niiden yhteisvaikutuksella sekä käyttää ammattikäyttöön tarkoitettua piirto- ja taitto-ohjelmaa ja soveltaa graafisen suunnittelun taitojaan käytäntöön.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee laajasti graafisen suunnittelun ja typografian käsitteistön ja erilaisten graafisten tuotteiden erityisvaatimukset. Opiskelija osaa viestiä luovasti kuvalla, tekstillä ja niiden yhteisvaikutuksella sekä käyttää ammattikäyttöön tarkoitettua piirto- ja taitto-ohjelmaa ja soveltaa monipuolisesti graafisen suunnittelun taitojaan käytäntöön.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija hahmottaa graafisen suunnittelun ja typografian käsitteistöä ja on perehtynyt graafisten tuotteiden teknisiin vaatimuksiin. Opiskelija osaa käyttää piirto- ja taitto-ohjelmia sekä tuottaa niillä graafisia tuotteita.