Siirry suoraan sisältöön

Esitystekninen tuotanto 3 (10 op)

Toteutuksen tunnus: KM00ER69-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 31.05.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

70 % Lähiopetus, 30 % Etäopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tero Aalto

Vastuuopettaja

Tero Aalto

Ryhmät

  • KXH21S1
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Tavoitteet

Opiskelija tuntee yrityksen perustamisen periaatteet. Opiskelija osaa arvioida liikeideansa toteuttamiskelpoisuutta. Opiskelija tietää yrityksen taloudenhallinnan perusteet, keskeiset
verotuskäytännöt ja lakisääteiset velvoitteet. Opiskelija ymmärtää esihenkilöasemaan liittyvät vastuut sekä hahmottaa esihenkilötyön toimintamalleja ja periaatteita. Opiskelija osaa
analysoida ja kehittää työyhteisövalmiuksiaan alaisena ja esihenkilönä.

Opiskelija osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään omalla ammattialalla ja soveltaa tasa-arvoisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita.

Sisältö

- yrityksen perustamistoimet, liikeidea, liiketoimintaedellytykset
- yrityksen talouden hallinnan perusteet
- esihenkilötyön vastuut ja velvollisuudet
- esihenkilötyön toimintamallit ja periaatteet
- työyhteisövalmiudet ja vuorovaikutustaidot

Oppimateriaalit

Julkaistaan myöhemmin

Opetusmenetelmät

Aktivoiva luento
Etäopetus
Essee
Harjoitustehtävät
Presentaatio tai presentaatiotallenne
Reflektointi
Verkko-opiskelu

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Suoritus perustuu jatkuvaan arviointiin ja harjoitustehtäviin. Opintojaksolla ei ole tenttiä. Vaihtoehtoisista suoritustavoista voit keskustella ohjaavan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin vaatima työmäärä riippuu vahvasti opiskelijan edeltävästä osaamisesta.

Kurssin opintopistemäärä on 10 opintopistettä. Laskennallisesti yhden opintopisteen suorittaminen edellyttää 27 tuntia työtä. Opintojakson kokonaistuntimäärä on tämän laskelman mukaan 270 tuntia.

Työmäärämitoitus on ohjeellinen ja suuntaa antava opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi ja arvosanaan 3/5 tarvittava keskimääräinen työmäärä. Opiskelijan aiemmasta osaamis- ja kokemustaustasta riippuen työmäärä voi olla vähemmän tai enemmän. Opintojaksossa hankittua osaamista arvioidaan tehtävien ja muiden suoritteiden kautta, ei tehtyjen tuntien määrällä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee yritystoiminnan perusteita ja lakisääteisiä velvoitteita. Opiskelija tietää esihenkilöasemaan liittyviä vastuita, toimintamalleja ja periaatteita. Hän osaa soveltaa esihenkilötyön periaatteita ryhmän toiminnassa. Opiskelija kykenee arvioimaan omia työyhteisövalmiuksiaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hahmottaa yritystoiminnan perusteet, lakisääteiset velvoitteet ja taloudenhallinnan perusteita. Opiskelija hahmottaa esihenkilöasemaan liittyvät vastuut ja esihenkilön aseman ja merkityksen toimivassa esitys- ja teatteriteknisessä organisaatiossa. Hän osaa soveltaa esihenkilötyön periaatteita ryhmän toiminnassa. Hän osaa arvioida ja kehittää työyhteisövalmiuksiaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hahmottaa hyvin yritystoiminnan perusteet, lakisääteiset velvoitteet ja taloudenhallinnan perusteet. Opiskelija hahmottaa laajasti esihenkilöasemaan liittyvät vastuut ja periaatteet. Hän ymmärtää hyvin esihenkilön aseman ja merkityksen toimivassa esitys- ja teatteriteknisessä organisaatiossa. Hän arvioi ja kehittää työyhteisövalmiuksiaan edistyneesti.Opiskelija hahmottaa hyvin yritystoiminnan perusteet, lakisääteiset velvoitteet ja taloudenhallinnan perusteet. Opiskelija hahmottaa laajasti esihenkilöasemaan liittyvät vastuut ja periaatteet. Hän ymmärtää hyvin esihenkilön aseman ja merkityksen toimivassa esitys- ja teatteriteknisessä organisaatiossa. Hän osaa soveltaa esihenkilötyön periaatteita ryhmän toiminnassa. Hän osaa arvioida ja kehittää omia ja työryhmän työyhteisövalmiuksia.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee yritystoiminnan perusteita ja lakisääteisiä velvoitteita. Opiskelija tietää esihenkilöasemaan liittyviä vastuita, toimintamalleja ja periaatteita. Hän osaa soveltaa esihenkilötyön periaatteita ryhmän toiminnassa. Opiskelija kykenee arvioimaan omia työyhteisövalmiuksiaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla on opetuskerroilla 50 % läsnäolovelvollisuus. Mahdollisesta poissaolosta seuraa erillinen korvaava tehtävä, joka tulee olla suoritettu hyväksytysti ennen arviointia.

Aktiivisella osallistumisella luentoihin ja luentotehtäviin on mahdollista ansaita lisäpisteitä, joilla voi korottaa opintojakson arvosanaa.

Arvioinnin perusteet:
Essee
Presentaatio
Harjoitustehtävät
Jatkuva arviointi
Verkko-opiskelutehtävät