Siirry suoraan sisältöön

Menetelmäopinnot ja opinnäytevalmiudet (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EA30-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 14.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 45

Koulutus

  • Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Mika Säteri
  • Antti Pönni

Vastuuopettaja

Antti Pönni

Ryhmät

  • KXC20_KS
    KXC20 Käsikirjoittaminen ja sisällöntuotanto
  • KXC20_T
    KXC20 Tuotanto
  • KXC20S1
    Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma, päivä
  • KXC20_KÄ
    KXC20 Kuva ja ääni

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on valmiudet opinnäytetyön kirjoittamiseen. Opiskelija tuntee oppilaitoksen opinnäytekäytännöt. Opiskelija tuntee ammattialan tutkimuksen menetelmiä ja periaatteita. Hän tuntee kirjallisen opinnäytetyön tekemisen tiedolliset ja eettiset vaatimukset. Opiskelija tunnistaa oman alansa kehittämistarpeita, osaa rajata tutkimusaiheen ja valita tarkoituksenmukaiset tutkimusmenetelmät ratkaistavaan ongelmaan. Opiskelija osaa hankkia lähdeaineistoa ja arvioida sitä kriittisesti. Opiskelija tuntee asia- ja tutkimustekstin ja ammatillisen kirjoittamisen periaatteet. Hän osaa argumentoida, reflektoida ja perustella omia valintojaan.
Opiskelija osaa viestiä asiantuntijana erilaisissa tutkimus- ja kehittämistehtävissä ja -ympäristöissä. Hän osaa hakea ja arvioida tietoa kriittisesti ja käyttää sitä tavoitteellisesti.

Sisältö

- Opinnäytekäytännöt
- Tutkimuksellisen tiedon hallinta, jäsentäminen ja rakenne
- Ammattialan tutkimusmenetelmät
- Tutkimusaiheen ja ongelman rajaus
- Tiedonhaku ja lähteiden käyttö
- Tutkimusetiikka
- Tutkimuskirjoittamisen käytännöt
- Tieteellisen kirjoittamisen perusteet
- Lähteiden eettinen ja kriittinen käyttö ja merkintätavat

Oppimateriaalit

https://wiki.metropolia.fi/pages/viewpage.action?pageId=30245727

Opetusmenetelmät

Luennot
Työpajat
Oppimistehtävät

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lopputehtävän palautuksen deadline 27.10.2023
Itsenäisestä suorituksesta sovitaan opettajan kanssa.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovittava kurssin opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot ja työpajat 21 h
Itsenäinen työskentely 110 h

Sisällön jaksotus

-

Lisätietoja opiskelijoille

-

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa valita ammattialansa mukaisen opinnäytteen aiheen. Hän tietää keskeisiä tutkimusmenetelmiä ja osaa valita opinnäytteeseen tutkimusmenetelmän. Hän tietää tutkielman kirjoittamisen rakenteellisia ja eettisiä periaatteita. Hän osaa hakea tietoa ammatillisista lähteistä sekä hyödyntää hankkimaansa tietoa opinnoissaan ja työtehtävissään. Opiskelija osaa toimia asiantuntijatyön sekä tutkimus- ja kehittämistyön viestintätilanteissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa soveltaa opittua hyvin. Opiskelija osaa valita ammattialansa kehittämistarpeiden mukaisen opinnäytteen aiheen ja rajata sen selkeästi. Hän tuntee keskeisiä tutkimusmenetelmiä ja osaa valita opinnäytteeseensä sopivan menetelmän. Hän tuntee tutkielman kirjoittamisen rakenteellisia ja eettisiä periaatteita ja soveltaa niitä opinnäytesuunnitelmassaan
Hän osaa hakea monipuolisesti tietoa ammatillisista lähteistä ja arvioida tiedon luotettavuutta ja hyödynnettävyyttä opinnoissaan ja työtehtävissään. Opiskelija osaa toimia rakentavasti asiantuntijantyön sekä tutkimus- ja kehittämistyön viestintätilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa soveltaa opittua kiitettävästi ja reflektoida sitä. Opiskelija osaa valita ammattialaansa kehittävän opinnäytteen aiheen ja rajata sen täsmällisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Hän tuntee keskeisiä tutkimusmenetelmiä monipuolisesti ja osaa valita opinnäytteeseensä tavoitteiden kannalta perustellun menetelmän. Hän hallitsee tutkielman kirjoittamisen rakenteelliset ja eettiset periaatteet ja osaa soveltaa niitä tarkoituksenmukaisesti ja monipuolisesti opinnäytesuunnitelmassaan. Hän osaa hakea monipuolisesti tietoa ammatillisista lähteistä ja arvioida kriittisesti tiedon luotettavuutta sekä hyödynnettävyyttä opinnoissaan ja työtehtävissään. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja vetäjänä asiantuntijantyön sekä tutkimus- ja kehittämistyön viestintätilanteissa. Opiskelija osoittaa halua kehittyä asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidoissa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät