Siirry suoraan sisältöön

Draamasarjan konsepti (15 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EO85-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 14.09.2023

Ajoitus

23.10.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Vilja Roihu
  • virtuaali: elokuva ja televisio ETV
  • Annakaisa Sukura

Vastuuopettaja

Annakaisa Sukura

Ryhmät

  • KXC21_KS
    KXC21 Käsikirjoittaminen ja sisällöntuotanto
  • KXC21_T
    KXC21 Tuotanto
  • KXC21S1
    Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma, päivä
  • KXC21_KÄ
    KXC21 Kuva ja ääni

Tavoitteet

Opiskelija tuntee fiktiivisten ja ei-fiktiivisten jatkuvajuonisten sarjojen sisällölliset ja tuotannolliset ominaispiirteet. Opiskelija soveltaa tarinankerronnallisia taitojaan sarjakonseptin kehittelyssä.

Opiskelija tuntee tilaajan, tuottajan, käsikirjoittajan ja ohjaajan yhteistyön ammattimaisissa sarjatuotannoissa. Opiskelija soveltaa fiktiotuotannon tietojaan sarjakonseptin suunnittelussa. Hän ymmärtää ryhmätyön merkityksen ja osaa toimia ryhmän osana. Opiskelija tietää miten sarjakonseptia kehitetään, työstetään ja pitchataan. Hän ymmärtää kohderyhmän merkityksen ja syventää osaamistaan ohjelmien levitysalustoista. Opiskelija osaa purkaa tuotannollistaiteellisesti jatkuvajuonisen sarjan käsikirjoituksen. Opiskelija tietää kotimaisten ja kansainvälisten yhteistuotantojen perusperiaatteet. Hän tuntee sarjatuotannon budjetoinnin, rahoituksen ja keskeiset sopimukset kotimaisissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Sisältö

- jatkuvajuonisten sarjojen ominaispiirteet (fiktiiviset ja ei-fiktiiviset sarjat)
- kehittelyprosessin suunnittelu ja aikatauluttaminen
- ideointi- ja käsikirjoitusprosessin vaiheet
- ryhmätyötaidot, palautteen antaminen ja vastaanottaminen
- tuotannolliset mallit ja projektinhallinta
- sarjojen levitysalustat ja kohderyhmät
- kansainvälisten yhteistuotantojen mallit ja keskeiset sopimukset
- ammattimainen sarjakonseptin esittelypaketti
- pitchaaminen
- henkilökohtaisen ammattisuuntautumisen kehittäminen ja syventäminen
- toteutuksen painotus vaihtelee vuosittain (fiktio- tai realitysarjan konsepti)

Opetusmenetelmät

luennot
vierailut
itsenäiset tehtävät
ryhmätehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

luento 40&
vierailu 5%
itsenäiset ja ryhmätehtävät 55%

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Hän tietää fiktiivisten ja ei-fiktiivisten jatkuvajuonisten sarjojen sisällölliset ja tuotannolliset ominaispiirteet. Opiskelija tunnistaa tilaajan, tuottajan, käsikirjoittajan ja ohjaajan yhteistyön ammattimaisissa sarjatuotannoissa. Opiskelija osallistuu sarjakonseptin suunnitteluun ja kehittelyyn. Opiskelija tietää sarjatuotantojen eri kohderyhmiä ja levitysalustoja. Opiskelija tietää miten puretaan tuotannollistaiteellisesti jatkuvajuonisen sarjan käsikirjoitus. Hän osallistuu ryhmätyöskentelyyn.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Hän osaa fiktiivisten ja ei-fiktiivisten jatkuvajuonisten sarjojen sisällölliset ja tuotannolliset ominaispiirteet. Opiskelija tuntee tilaajan, tuottajan, käsikirjoittajan ja ohjaajan yhteistyön ammattimaisissa sarjatuotannoissa. Opiskelija hyödyntää tarinankerronnallisia taitojaan sarjakonseptin suunnittelussa ja kehittelyssä. Opiskelija tietää miten työstetään sarjatuotantoa eri kohderyhmille ja levitysalustoille. Opiskelija osaa purkaa tuotannollistaiteellisesti jatkuvajuonisen sarjan käsikirjoituksen. Opiskelija tuntee sarjatuotannon budjetoinnin, rahoituksen ja keskeiset sopimukset kotimaisissa ja kansainvälisessä ympäristössä. Hän osaa toimia ryhmässä ja kehittää sen toimintaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Hän osaa kiitettävästi fiktiivisten ja ei-fiktiivisten jatkuvajuonisten sarjojen sisällölliset ja tuotannolliset ominaispiirteet. Opiskelija tuntee tilaajan, tuottajan, käsikirjoittajan ja ohjaajan yhteistyön ammattimaisissa sarjatuotannoissa. Opiskelija soveltaa tarinankerronnallisia taitojaan sarjakonseptin suunnittelussa ja kehittelyssä. Opiskelija osaa työstää sarjatuotantoa eri kohderyhmille ja levitysalustoille. Opiskelija osaa purkaa tuotannollistaiteellisesti jatkuvajuonisen sarjan käsikirjoituksen. Opiskelija tuntee kiitettävästi sarjatuotannon budjetoinnin, rahoituksen ja keskeiset sopimukset kotimaisissa ja kansainvälisessä ympäristössä. Hän osaa toimia ammattimaisesti ryhmässä ja kehittää sen toimintaa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

osallistuminen kontakti opetukseen ja vierailuihin minimi 80%
tehtävien suoritus
aktiivisuus tunnilla