Siirry suoraan sisältöön

Hoida suomeksi 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00FD00-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 27.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 14.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

0 - 25

Koulutus

  • Degree Programme in Nursing

Opettaja

  • Anna-Riikka Rasa
  • Hanna Lenkola

Vastuuopettaja

Anna-Riikka Rasa

Ryhmät

  • SXN22K1T
    Sairaanhoitaja (AMK), Nursing, päivätoteutus (maahanmuuttajille suunnattu)
  • SXN23K1T
    Sairaanhoitaja (AMK), Nursing, päivätoteutus (maahanmuuttajille suunnattu)

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on tietoinen hoitoalan kielenkäytön tilannesidonnaisuudesta ja osaa mukauttaa omaa kielenkäyttöään tilanteen mukaan. Hän tuntee ja ymmärtää erilaisia terveydenhuoltoalan tekstilajeja. Opiskelija kehittyy ja rohkaistuu viestimään suomen kielellä terveydenhuoltoalan muuttuvissa tilanteissa sekä välittämään tietoa sekä suullisesti että kirjallisesti. Opiskelijan kielitaito on eurooppalaisen viitekehyksen taitotasolla B1.2

Sisältö

Opintojaksolla harjoitellaan jokapäiviäisiä hoitoalan suullisia ja kirjallisia vuorovaikutustilanteita, kartutetaan alan sanastoa sekä hoitoalan erilaisissa tilanteissa tarvittavia keskeisiä kieliopillisia rakenteita. Opintojaksolla tutustutaan erilaisiin hoitoalan teksteihin

Aika ja paikka

17.1.-12.4. Myllypuron kampus. Päivät ja ajat vaihelevat viikottain, joten tarkista ajat lukujärjestyksestä.

Oppimateriaalit

Opettajan jakama kirjallinen materiaali sekä Moodleen linkitetty materiaali.

Opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan lähiopetuksena Myllypuron kampuksella. Lisäksi itsenäistä opiskelua Moodlessa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työ 5 op = 135 t
Lähiopetusta 50 t, kotitehtäviä ja itsenäistä opiskelua 85 t.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä suomi toisena kielenä -opintojakso on avoin kaikille Metropolian tutkinto-opiskelijoille. Opintojakso on suositeltu ensisijaisesti hoitoalan opiskelijoille, sillä sen sisältö on hoitopainotteinen.

Opiskelu edellyttää hyviä opiskelutaitoja ja runsaasti itsenäistä työtä. Varaathan aikaa kalenteristasi kotitehtäviin ja itsenäiseen opiskeluun vähintään 5 t/viikko.

Osa oppitunneista voidaan nauhoittaa ja lisätä Moodle-oppimisympäristöön.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Hän pyrkii selviytymään terveydenhuollon yksinkertaisissa jokapäiväisissä vuorovaikutustilanteissa niin kirjallisesti kuin suullisestikin. Hän tietää joitain alan fraaseja ja niiden käyttötilanteita. Hän tuntee oman alansa sanastoa ja kieliopillisia rakenteita. Opiskelija osallistuu tavanomaisiin vuorovaikutustilanteisiin suomen kielellä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin. Hän selviytyy terveydenhuoltoalan päivittäisissä tilanteissa suullisesti ja kirjallisesti. Hän osaa keskeiset alan fraasit ja ilmaisut sekä sanaston sujuvasti. Opiskelija taitaa alalla tarvittavat keskeiset kielenkäytön rakenteet ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Opiskelija toimii aktiivisesti kehittäen ammatillista kielitaitoaan. Hän osallistuu keskusteluihin aktiivisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän toimii tuloksekkaasti alansa jokapäiväisissä kielenkäyttötilanteissa sekä suullisesti että kirjallisesti ja osaa ottaa tilanteen vaatimukset huomioon. Opiskelija käyttää erilaisia fraaseja ja ilmauksia sekä alan sanastoa monipuolisesti. Hän käyttää vaativiakin kielen rakenteita sujuvasti sekä suullisessa että kirjallisessa ilmaisussa. Opiskelija kehittää aktiivisesti ammatillista suomen kielen taitoaan kaikessa toiminnassaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi ja koe

Esitietovaatimukset

Edeltävä suomen kielen osaaminen tasolla vähintään B1.1, esim. Finnish 1-4 -opintojaksot tai Suomen mestari 1 ja 2 kirjojen sisällöt.