Siirry suoraan sisältöön

Hankintateknologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: LY00EB43-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.11.2022 - 18.12.2022

Ajoitus

17.01.2023 - 31.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

20 - 35

Koulutus

  • Master's Degree Programme in Procurement

Opettaja

  • Heikki Heponiemi

Vastuuopettaja

Kaija Haapasalo

Ryhmät

  • L1122S6
    Master's Degree Programme in Procurement

Tavoitteet

Opiskelija kykenee arvioimaan digitaalisaation aiheuttamia potentiaalisia muutoksia hankintojen tekemiseen ja tekemään käytännön johtopäätöksiä hankintateknologian näköaloista. OpiskelijaOpiskelija kykenee arvioimaan hankintojen automaatiotarvetta, ymmärtää hankinnasta maksuun prosessin suunnittelun ja kykenee tekemään suosituksia siitä, onko järkevämpää tehdä hankinnat yhdeltä toimittajalta vai hakea optimaalista ratkaisua jokaisen hankinnan kohdalla. Opiskelija kykenee arvioimaan mistä hankkia asiaankuuluvaa tietoa tukemaan hankintapäätöksiä ja kykenee hyödyntämään tätä tietoa tehokkaasti käytännön tilanteissa. OpiskelijaOpiskelija ymmärtää toimittajamarkkinoiden seurantaraporttien merkityksen hankinnoissa ja kykenee analysoimaan toimittajamarkkinoita kehittyneiden työkalujen ja tietolähteiden avulla. OpiskelijaOpiskelija ymmärtää hankinta-analytiikan roolin arvon ohjaajana. OpiskelijaOpiskelija kykenee käyttämään hankinta-analytiikkaa hyväkseen identifioidakseen tilaisuuksia säästöpotentiaalin, riskien hallinnan ja ennusteiden tekemisen suhteen. Opiskelija kykenee käyttämään hankinta-analytiikkaa tehokkaasti hyödykseen suorituskyvyn johtamisessa ja benchmarkingissa. Opiskelija kykenee

Sisältö

• Datan hallinta ja datastrategia
• Hankintojen digitalisaatio
• Hankinta-analytiikka
• Toimittajamarkkinatuntemus
• Mittarit ja raportointityökalut

Oppimateriaalit

Kaikki materiaali löytyy kurssin Moodle työtilasta.

Opetusmenetelmät

Zoom luennot, videoita, kirjallisia tehtäviä (2 kpl) ja omatoiminen lukeminen / harjoittelu.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

icr=27h

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut opintojakson oppimistehtävät ja osoittanut niissä hallitsevansa opintojakson perussisällön. Soveltamisessa työelämän tilanteisiin ja/tai osaamisen jakamisessa on paljon parannettavaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suoriutunut opintojakson tehtävistä kokonaisuutena hyvin. Hän on ollut aktiivinen oppija yksilönä ja tiimissä. Opiskelija on osoittanut kirjallisuudesta, luennoilta ja muista lähteistä hankkimansa tiedon ja käytänteiden soveltamiskykyä työelämää analysoivissa ja kehittävissä tehtävissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut kaikki opintojakson osiot kiitettävästi. Hän on osoittanut mielenkiintoa ja motivaatiota oppia yksilönä ja tiimissä, ja hän on jakanut osaamistaan toisille. Opiskelija hallitsee opintosisällön ja soveltaa kirjallisuudesta, luennoilta ja muista lähteistä oppimaansa taitavasti työelämää analysoivissa ja kehittävissä tehtävissä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on suorittanut opintojakson oppimistehtävät ja osoittanut niissä hallitsevansa opintojakson perussisällön. Soveltamisessa työelämän tilanteisiin ja/tai osaamisen jakamisessa on paljon parannettavaa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

• 10%, Pass/Fail, Assignment 1: Procurement Technology Presentation
• 30%, Grade 0-5, Moodle Quizzes
• 60%, Grade 0-5, Assignment 2: Procurement Technology Review

Esitietovaatimukset

- An appropriate Bachelor's Degree
- Additionally, if you are interested in attending the Procurement courses: an appropriate Bachelor's Degree, as well as basic studies and / or work experience in the field of procurement, is required

Lisätiedot

Kurssi on englanninkielinen.