Siirry suoraan sisältöön

HSEQ (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00BP87-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.05.2023 - 31.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.10.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arto Yli-Pentti
Paula Tynninen
Jarmo Palm
Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
BIO21
Bio- ja elintarviketekniikka
TXM21S1
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
TX00BP87

Toteutuksella on 16 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 35 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ma 23.10.2023 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC223 Oppimistila
Ke 25.10.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Ma 30.10.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008
Online
Ke 01.11.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Ma 06.11.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008

Ke 08.11.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Ma 13.11.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008
Online
Ke 15.11.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Ma 20.11.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008
Online
Ke 22.11.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Ma 27.11.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008
etänä
Ke 29.11.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Ma 04.12.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008
etänä
Ma 11.12.2023 klo 14:30 - 17:00
(2 t 30 min)
HSEQ TX00BP87-3008
etänä
Ti 12.12.2023 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC312 Oppimistila
Ke 13.12.2023 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
HSEQ TX00BP87-3008
MMC245 Oppimistila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ympäristö- ja elintarvikevalvontajärjestelmän ja -lainsäädännön pääpiirteet, niin kansallisella kuin EU-tasolla. Opiskelija on tutustunut keskeisimpiin bio- ja elintarvikealan tuotteita ja valmistusprosesseja koskeviin lakeihin ja asetuksiin. Opiskelija ymmärtää turvallisuuden merkityksen koko tuotantoketjussa ja sen toteuttamiseen tarvittavia laadunvalvontatoimenpiteitä.

Opiskelija osaa arvioida bioalan tuotannon ympäristövaikutuksia ja ymmärtää, mitä laatu- että ympäristöjohtaminen yrityksessä tarkoittaa.

Opiskelija tuntee työturvallisuuteen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja tietää millaisia velvoitteita tämä asettaa työnantajalle sekä työntekijälle koskien yhteistä työpaikkaa.

Opiskelija tuntee työhyvinvointiin liittyvät haasteet ja osaa keskeiset menetelmät, joilla työhyvinvointia pystytään toteuttamaan ja kehittämään.

Sisältö

1. Työsuojelu-, ympäristö- ja elintarvikevalvonta, viranomaiset ja lainsäädäntö Suomessa ja EU:ssa
2. Biotuotteiden laatu, biologinen ja kemikaali- turvallisuus, mm. muuntogeeniset tuotteet ja uuselintarvikkeet
3. Laatujärjestelmät ja validoinnin periaatteet
4. Työhyvinvointiin vaikuttavat tekijät ja toteuttamismenetelmät
5. Elintarviketuotannon ympäristövaikutukset ja niiden minimointi

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön.
Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Siirry alkuun