Elintarvikkeiden pakkaustekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00EF29-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 28.11.2022 - 31.12.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.03.2023 - 05.05.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 45
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Minna Paananen-Porkka
- Pia-Tuulia Laine
- Vastuuopettaja
- Arto Yli-Pentti
- Ryhmät
-
BIO21Bio- ja elintarviketekniikka
-
TXM21S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- TX00EF29
Toteutuksella on 5 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 15 t 15 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 24.04.2023 klo 12:00 - 17:00 (5 t 0 min) |
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka TX00EF29-3002 |
MMC240
Oppimistila
|
Ke 26.04.2023 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka TX00EF29-3002 |
MMC240
Oppimistila
|
Ke 26.04.2023 klo 14:00 - 17:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka TX00EF29-3002 |
MMA238.1
Oppimistila
|
Pe 28.04.2023 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka TX00EF29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
|
Ti 02.05.2023 klo 11:30 - 12:45 (1 t 15 min) |
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka TX00EF29-3002 |
MMB249
IT-Tila
|
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää pakkauksen merkityksen elintarvikkeelle. Hän tunnistaa yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja niiden ominaisuuksia sekä tuntee elintarvikepakkauksille asetettuja vaatimuksia. Opiskelija osaa valita elintarvikkeille sopivia pakkausmateriaaleja ja hän myös osaa laatia elintarvikkeelle pakkausmerkinnät.
Sisältö
1. Pakkauksen merkitys elintarvikkeelle.
2. Elintarvikkeiden pakkausmateriaalit ja niiden ominaisuudet. Elintarvikepakkaukselle asetettuja vaatimuksia (kuten lainsäädännölliset vaatimukset, eri elintarvikkeiden asettamat vaatimukset).
3. Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät.
4. Pakkausteknologioita (suojakaasupakkaaminen, aseptinen pakkaaminen, vakuumipakkaaminen) ja älykkäät ja aktiiviset pakkaukset
5. Englannin kielen opetus: messut, ammatillisen viestinnän tyylit, kurssikohtainen sanasto (englannin osuus 1 op)
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1. Opiskelija osaa selittää, miksi elintarvikkeita pakataan ja millaisia vaatimuksia eri elintarvikkeilla on pakkaukselle.
2. Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä yleisimpiä elintarvikkeiden pakkausmateriaaleja. Opiskelija osaa listata elintarvikepakkausmateriaaleille asetettavia lainsäädännöllisiä ja muita vaatimuksia.
3. Opiskelija osaa laatia elintarvikepakkaukseen päällysmerkinnät annettuja ohjeita noudattaen.
4. Opiskelija osaa kuvailla erilaisia pakkausteknologioita. Hän osaa selittää, mitä tarkoitetaan älykkäillä ja aktiivisilla pakkauksilla.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
1. Opiskelija osaa selittää omin sanoin ja perustellen, miksi elintarvikkeita pakataan. Hän osaa myös selittää ja vertailla eri elintarvikkeiden vaatimuksia pakkauksille.
2. Opiskelija osaa kuvailla omin sanoin eri pakkausmateriaaleille tyypillisiä ominaisuuksia ja käyttökohteita. Opiskelija osaa vertailla eri pakkausmateriaaleja ja niiden ominaisuuksia (heikkoudet ja vahvuudet).
3. Opiskelija osaa laatia elintarvikepakkaukseen päällysmerkinnät ja lisäksi hän osaa tulkita ja perustella merkintöjä.
4. Opiskelija osaa selittää omin sanoin mitä tarkoitetaan erilaisilla pakkausteknologioilla ja lisäksi, miksi ja millaisissa tilanteissa niitä voidaan käyttää.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
1. Opiskelija ymmärtää pakkauksen merkityksen kokonaisuuden kannalta ja osaa pohdiskella miksi eri elintarvikkeet vaativat erilaisia pakkauksia.
2. Opiskelija osaa vertailla keskenään erilaisia pakkausmateriaalivaihtoehtoja ja hän osaa perustellen valita sopivan materiaalin eri tarkoituksiin.
3. Opiskelija osaa oma-aloitteisesti laatia monimutkaisiakin päällysmerkintöjä.
4. Opiskelija osaa vertailla erilaisia pakkausteknologioita ja hän osaa valita sopivia teknologioita eri elintarvikkeille.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
1. Opiskelija osaa selittää, miksi elintarvikkeita pakataan ja millaisia vaatimuksia eri elintarvikkeilla on pakkaukselle.
2. Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä yleisimpiä elintarvikkeiden pakkausmateriaaleja. Opiskelija osaa listata elintarvikepakkausmateriaaleille asetettavia lainsäädännöllisiä ja muita vaatimuksia.
3. Opiskelija osaa laatia elintarvikepakkaukseen päällysmerkinnät annettuja ohjeita noudattaen.
4. Opiskelija osaa kuvailla erilaisia pakkausteknologioita. Hän osaa selittää, mitä tarkoitetaan älykkäillä ja aktiivisilla pakkauksilla.
Esitietovaatimukset
Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1 ja 2
Lisätiedot
Opintojakso sisältää englannin opintoja (1 op)
Lisätiedot
Opintojakso sisältää englannin opintoja (1 op)