Siirry suoraan sisältöön

Tuotekehitysprojekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00BP85-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
28.11.2022 - 31.12.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.03.2023 - 05.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Pia-Tuulia Laine
Vastuuopettaja
Arto Yli-Pentti
Ryhmät
BIO21
Bio- ja elintarviketekniikka
TXM21S1
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
TX00BP85

Toteutuksella on 1 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 5 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Pe 05.05.2023 klo 10:00 - 15:00
(5 t 0 min)
Tuotekehitysprojekti TX00BP85-3010
MMA207 Oppimistila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää tuotekehityksen merkityksen elintarvikeyrityksen toiminnassa. Opiskelija tuntee tuotekehitysprojektin eri vaiheet ja projektihallinnan merkityksen.

Sisältö

1. Tuotekehityksen merkitys elintarvikeyritykselle. Tuotekehityksen vaiheet (ideasta tuotteeksi) ja projektinhallinta.
2. Vastuunotto ja yhteistyökykyisyys tuotekehitysprojektissa.
3. Tuotekehitysprojektin dokumentointi ja raportointi.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1. Opiskelija osaa kuvata miksi ja miten tuotekehitystä tehdään yrityksissä ja tunnistaa tuotekehitysprosessin eri vaiheet. Opiskelija osaa annettuja ohjeita noudattamalla viedä tuotekehitysprojektin hallitusti läpi.
2. Opiskelija osaa ottaa vastuuta ja huomioida tuotekehitystiimin jäsenten vahvuudet.
3. Opiskelija osaa dokumentoida ja raportoida tuotekehitysprojektin eri vaiheet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

1. Opiskelija osaa omin sanoin kuvata miksi ja miten tuotekehitystä tehdään yrityksissä. Opiskelija osaa (niin itsenäisesti kuin osana tuotekehitysryhmää) perustellusti valita sopivia toimintatapoja tuotekehitysprojektin eri vaiheissa.
2. Opiskelija osaa toimia tuotekehitystiimin aktiivisena osana ottaen kantaa ja vastuuta. Opiskelija osaa tuoda esille omia ideoita, mutta hän myös osaa ottaa huomioon muiden ideoita.
3. Opiskelija osaa nähdä dokumentoinnin ja raportoinnin edut tuotekehitystyössä. Hän osaa myös tehdä johtopäätöksiä dokumenttien tietoa hyödyntäen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

1. Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida kriittisesti erilaisia tuotekehitysprosessin vaiheita ja ratkaisuja. Hän osaa toimia innovatiivisesti tavoitteiden mukaan.
2. Opiskelija osaa toimia aloitteellisesti ja hän ottaa mielellään vastuuta. Hän osaa kehittää ja uudistaa tuotekehitystiimin toimintaa.
3. Opiskelija osaa raportoida selkeästi ja perustellen tuotekehitysprosessin tuloksia. Hän osaa hyödyntää dokumentoitua tietoa tuotekehitysprosessin eri vaiheissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

1. Opiskelija osaa kuvata miksi ja miten tuotekehitystä tehdään yrityksissä ja tunnistaa tuotekehitysprosessin eri vaiheet. Opiskelija osaa annettuja ohjeita noudattamalla viedä tuotekehitysprojektin hallitusti läpi.
2. Opiskelija osaa ottaa vastuuta ja huomioida tuotekehitystiimin jäsenten vahvuudet.
3. Opiskelija osaa dokumentoida ja raportoida tuotekehitysprojektin eri vaiheet.

Esitietovaatimukset

Aistinvarainen arviointi

Siirry alkuun