Siirry suoraan sisältöön

Laitteisto 1 (15 op)

Toteutuksen tunnus: TX00EW77-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

09.11.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 17.03.2024

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

ICT ja tuotantotalous

Toimipiste

Karaportti 2

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 35

Koulutus

  • Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tapio Wikström
  • Ulla Paatola
  • Sakari Lukkarinen
  • Kimmo Sauren
  • Ilpo Kuivanen
  • Heikki Lauranto
  • Marko Uusitalo
  • Ulla Forsström

Ryhmät

  • TXK23S1-D
    Tieto- ja viestintätekniikka, ryhmä D

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on saavuttanut yleiskuvan terveysteknologiasta. Opiskelija osaa sulautettujen järjestelmän ohjelmoinnin perusteet. Opiskelijalla on yleiskuva digitaalisten järjestelmien ja laitteiden toiminnasta. Opiskelija osaa digitaalisten järjestelmien peruskäsitteet. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa tietoverkkojen toiminnan perusperiaatteet ja pystyy konfiguroimaan laitteita IP-verkkoihin. Opiskelija osaa asentaa ja käyttää Linux-pohjaista järjestelmää.

Opiskelija tutustuu matemaattis-luonnontieteellisiin käsitteisiin ja työkaluihin, jotka muodostavat insinöörikoulutuksen perustan. Hän ymmärtää näiden sisältöjen yhteyden tieto- ja viestintätekniikan eri osa-alueisiin ja osaa soveltaa oppimiaan menetelmiä käytännön ongelmanratkaisussa.

Opiskelija kykenee toimimaan projektiryhmässä ottaen huomioon englanninkielisten viestintätilanteiden erityispiirteet. Opiskelija osaa käyttää viestintää osana omaa ammattitaitoaan ja osaa laatia projektista englanninkielisen raportin sekä pitää ammatillisen esitelmän.

Sisältö

- Orientaatio terveysteknologiaan
- Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
- Tietoverkkojen perusteet
- Linuxin asennus ja käyttö
- Digitaalitekniikan perusteet
- Matriisilaskennan perusteet ja yhtälöryhmien käsittely
- Sähköopin peruskäsitteet ja sähköstatiikka
- Yksinkertaisten virtapiirien käsittely
- Projektiviestintä ja -dokumentaatio englanniksi

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tieto- ja viestintätekniikan alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tieto- ja viestintätekniikan alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Esitietovaatimukset

Ei esitietovaatimuksia