Siirry suoraan sisältöön

Sairaanhoitajan asiantuntijuuden kehittäminen -harjoittelu (Acute Nursing) (15 op)

Toteutuksen tunnus: SX00BP70-3056

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2022 - 18.12.2022

Ajoitus

20.03.2023 - 12.05.2023

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Degree Programme in Nursing

Opettaja

  • Tiina Varamäki
  • Suvi Kontkanen
  • Sari Sutinen
  • Mari Manninen

Vastuuopettaja

Tiina Varamäki

Ryhmät

  • SXN22K1BE
    Degree Programme in Nursing päivä
  • SXN22K1D
    Degree Programme in Nursing päivä

Tavoitteet

Opiskelija
- osaa soveltaa harjoitteluympäristön edellyttämää keskeistä tiedollista ja taidollista osaamista asiakkaan/potilaan hoitotyössä
- toimii asiakaslähtöisesti asiakkaan/potilaan sekä hänen läheistensä terveyttä ylläpitävässä ja edistävässä hoitotyössä
- noudattaa hoitotyön eettisiä ohjeita ja periaatteita.
- toimii työryhmän ja -yhteisön vastuullisena jäsenenä
- osaa arvioida osaamistaan ja kehittää omaa toimintaansa.

Sisältö

Harjoittelu sisältää laboraatio- ja/tai simulaatio-opintoja 2,5 op

Aika ja paikka

Työharjoittelu viikoilla 12-19 (harjoittelua ei voi aloittaa aiemmin, mutta harjoittelun voi toteuttaa myöhemmässä ajankohdassa, mikäli opiskelija ei valmistu kyseisenä lukukautena). Harjoittelun tulee päättyä viimeistään valmistumista edeltävänä päivänä.

Oppimateriaalit

Työharjoiteluympäristöä koskeva ammatillinen kirjallisuus, joka annetaan teoriaopintojen yhteydessä. Lisäksi opiskelija selvittää itse mahdollisen harjoittelua koskevan kirjallisen materiaalin ja tutustuu tähän etukäteen. HUS:n yksiköissä tapahtuvissa harjoitteluissa voi olla mahdollista, että harjoitteluyksikkö teettää kirjallisia tehtäviä ennen harjoittelun alkamista. Kirjallisuuteen ja tehtäviin käytettyä aikaa ei voi vähentää harjoittelun tunneista.

Opetusmenetelmät

Kyseessä on sairaanhoitajaopintojen syventävän vaiheen työharjoittelu, joka tapahtuu opiskelijan valitsemassa akuuttihoitotyön (päivystys-, valvonta-, teho- tai perioperatiivinen hoitotyö) ympäristössä. Harjoittelupaikaksi ei sovellu ensihoidon ympäristö. Harjoitteluun kuuluu teoriaopetuksen yhteydessä järjestettävät laboraatiot ja simulaatiot, jotka on oltava suoritettuina ennen harjoitteluun lähtemistä. Lisäksi opiskelijan on pitänyt suorittaa hyväksytysti kaikki perustason harjoittelut ennen syventävää harjoittelua. Teoriaopintoihin kuuluva lääkelaskukoe tulee olla hyväksytysti suoritettuna. Harjoittelu voidaan evätä, mikäli lääkelaskukoetta ei ole hyväksytty.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työharjoittelu ohjattuna valitussa akuuttihoitotyön harjoitteluympäristössä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Kansainvälisyys

Harjoittelu on mahdollista suorittaa KV-vaihdossa Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti. Opiskelijan tulee olla ajoissa yhteydessä kv-yhdyshenkilöihin. Lisäksi opiskelija huolehtii itse kv-vaihtoon liittyvistä asioista.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja. Harjoittelun voi AHOT:oida aiemmin tehdyllä sairaanhoitajan työllä, mikäli työ on tehty kyseisen teoriaopetuksen sisällön mukaisessa ympäristössä. Opiskelija tekee AHOT-hakemuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti omalle tutor-opettajalleen, EI opintojakson opettajalle. AHOT-hakemuksessa opiskelija osoittaa sairaanhoitajan sijaisuutena tehdyn työn työtodistuksen (ei työsopimusta), todistuksen tehdyistä tunneista (HUOM! 320 tuntia sairaanhoitajan työtä, ei vain 8 viikkoa) ja itsearvioinnin omasta osaamisestaan, joka pohjautuu opintojakson tavoitteisiin. AHOT-hakemus tulee jättää OMALLE TUTORILLE neljä viikkoa ennen harjoittelun toteutuksen alkamista (teoriaopintojen aikana). Harjoittelua ei voi ahotoida kesken harjoittelun. Opiskelija voi myös AHOT:oida osan harjoittelusta.

Harjoittelun voi myös opinnollistaa sairaanhoitajan työllä (palkallinen harjoittelu). Tällöin opiskelija tekee harjoittelun palkallisena teoriaopintojen sisältöä vastaavassa ympäristössä. Palkallisena tehty harjoittelu noudattaa normaalin harjoittelun periaatteita (arvioinnit, opettajan ohjaus, kaavakkeet, mahdolliset tehtävät jne.).

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelu on yhteensä 15 op, joka sisältää laboraatioita ja simulaatioita koululla 3 op. Harjoittelun kesto on 8 viikkoa eli 320 tuntia. Harjoittelun aikana noudatetaan työyhteisön toimintatapoja, työvuoroja ja yleisiä periaatteita harjoitteluun liittyen. Näistä informoidaan tarkemmin teoriaopetuksen yhteydessä. Harjoittelun aikana on kirjallinen tehtävä (tutkimusklubi), josta annetaan erillinen ohjeistus teoriaopintojen yhteydessä. Tehtävän tekeminen ei välttämättä vähennä harjoittelun tuntimäärää. Mahdollisista sairauspoissaoloista neuvotellaan harjoittelua ojaavan opettajan kanssa erikseen. Mahdolliset poissaolojen korvaavat tunnit tehdään harjoittelun aikana. Harjoittelua ei ole mahdollista pidentää 8 viikon jälkeen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on noudattanut työyhteistön toimintatapoja ja saavuttanut asetetut tavoitteet harjoittelun aikana. Lisäksi opiskelija on tehnyt harjoittelun aikana vaadittavan tuntimäärän.

Lisätietoja opiskelijoille

Laboraatiot/simulaatiot tulee olla suoritettuna ennen harjoittelun alkamista ja niitä ei voi AHOT:oida/opinnollistaa. Opiskelijan tulee suorittaa teoriaopintojen yhteydessä järjestettävä lääkelaskukoe hyväksytysti ennen harjoittelun alkamista. Mikäli lääkelaskukoe on hylätty, voidaan harjoitteluun lähteminen evätä.

Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arviointikriteerit ks. liite.
Osaamisen arvioinnissa käytetään arviointikriteereiden tasoa asiantuntija.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija
- käyttää ammattialan tietoperustaa johdonmukaisesti
- etsii tietoa ja perustelee tietolähteiden käytön
- perustelee toimintaa näyttöön perustuvan tiedon avulla
- soveltaa ammatillista osaamistaan erilaisissa tilanteissa
- osaa toimia asiakaslähtöisesti
- ratkaisee ammatillisia tehtäviä ja ongelmia
- toimii turvallisesti ja alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- toimii ammattialansa asiantuntijana monialaisissa ryhmissä kulttuuriltaan erilaisten ihmisten kanssa
- kehittää itseään

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

8 viikon työharjoittelu itse valitussa harjoitteluympäristössä 100%
Laboraatiot (teorian yhteydessä) ja simulaatiot ennen harjoittelua 100%
Sairaanhoitajan asiantuntijuuden kehittäminen -opintojakson teoriaopinnot tulee olla suoritettuna ennen harjoitteluun lähtemistä.
Harjoittelutehtävä 100%

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole noudattanut työyhteisön toimintatapoja eikä ole saavuttanut harjoittelun aikana asetettuja tavoitteita. Lisäksi opiskelija ei ole tehnyt tarvittavaa tuntimäärää harjoittelussa.