Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteet (itsenäisen työskentelyn toteutus) (5 op)

Toteutuksen tunnus: SX00EQ81-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 11.12.2022

Ajoitus

01.01.2023 - 21.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointi

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Sosiaalialan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Miia Ojanen

Ryhmät

  • SXH22K1
    Sosiaalialan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa ja osaa arvioida työelämän ja palveluja käyttävien asiakkaiden kannalta tärkeitä tutkimus- ja kehittämistarpeita. Opiskelija hallitsee tutkimus- ja kehittämistoiminnan yleiset lähtökohdat ja perusteet sekä kykenee soveltamaan niitä oman koulutusalansa työelämän kehittämisessä.
Opiskelija osaa hakea, arvioida ja perustella kriittisesti tutkimukseen perustuvaa oman alansa tietoa ja ammatillisia käytänteitä. Opiskelija hallitsee kriittisen ajattelun sekä käsitteen ja teorianmuodostuksen perusteet, ja hän ymmärtää tiedonkäsityksen merkityksen kehittämistoiminnassa.
Opiskelija perustaa toimintansa hyvään tutkimus- ja kehittämistoiminnan etiikkaan sekä ymmärtää tietosuojan merkityksen. Opiskelija hallitsee tutkimus- ja kehittämistoiminnan suunnittelun perusteet sekä tutkimussuunnitelman sisällön, ja hän ymmärtää tutkimussuunnitelman tekemisen merkityksen.

Sisältö

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan lähtökohdat, luonne ja prosessi. Tieto ja informaation haku. Kriittinen ajattelu ja perustelu. Käsitteen ja teorianmuodostuksen periaatteet. Tiedonkäsitys. Oman alan tutkimus- ja kehittämistoiminnassa tuotetun tiedon ja ammatillisten käytäntöjen arviointi. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan suunnittelu. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan etiikka ja tietosuoja.

Aika ja paikka

Opintojakson etäorientaatio Zoomissa 14.03.2023 10.15 - 11.45. https://metropolia.zoom.us/j/62510871003

Orientaatioon osallistuminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti itsenäinen perehtyminen opintojakson työtilaan, opiskeluohjeisiin ja oppimistehtäviin. Opintojaksolla käytetään Moodle -oppimisympäristöä.

Moodle -työtila aukeaa orientaation yhteydessä ja vaatii itsekirjautumisen.

Kurssiavain kirjautumiseen ilmoitetaan.

Opintojakson TENTTI Moodlessa to 27.4 klo 12.45-16

Oppimateriaalit

Oppimateriaali sekä suositeltava opiskelua tukeva kirjallisuus moodle -työtilassa. Lisäksi erillinen tentin yhteydessä jaettava materiaali.

Opetusmenetelmät

Etäorientaatio, jossa annetaan ohjeet opintojakson suorittamiseen (vapaaehtoinen, mutta suositeltava)
Itsenäinen työskentely
Oppimistehtävät
Tentti (Moodlessa)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson TENTTI Moodlessa 27.4 klo 12.45-16

2. uusintatenttiä, jotka tehdään moodlessa. 1. uusintatentti on 23.5.2023 klo 12.45-16 ja 2.uusintatentti 6.6.2023 klo 12.45-16.

Ensimmäinen uusintatentti on samalla opintojakson korotustentti, jossa hyväksyttyä tenttiarvosanaa voi yrittää korottaa. Uusintatentit tehdään moodletenttinä ja niihin ilmoittaudutaan opettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Opintojakson ensimmäiseen eli varsinaiseen tenttiin ei tarvitse ilmoittautua.Tarkemma ohjeet opintojakson moodlessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

itsenäinen opiskelu, tiedonhaku ja tehtävät sekä tentti, 5op=135h

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson etäorientaatio Zoomissa 14.3 klo 10.15-11.45. https://metropolia.zoom.us/j/62510871003

Orientaatioon osallistuminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti itsenäinen perehtyminen opintojakson työtilaan, opiskeluohjeisiin ja oppimistehtäviin. Opintojaksolla käytetään Moodle -oppimisympäristöä.

Moodle -työtila aukeaa orientaation yhteydessä ja vaatii itsekirjautumisen.
Kurssiavain kirjautumiseen ilmoitetaan.

Opintojakson tentti on moodlessa 27.4 klo 12.45-16.

Uusintatentit:
1. uusintatentti on 23.5.2023 klo 12.45-16 ja 2.uusintatentti 6.6.2023 klo 12.45-16.
Myös uusintatentit tehdään moodle -alustalla. Uusintatentteihin ilmoittaudutaan opettajan antamien ohjeiden mukaisesti (ohjeet käydään läpi orientaatiossa sekä ne on löydettävissä moodlesta sen avauduttua)

Opiskelu tapahtuu itsenäisesti opettajan antamien ohjeiden mukaisesti Moodle -oppimisalustalla. HUOM! Kyseessä ei ole etäopetustoteutus (ei sisällä etäluentoja). Osallistuminen itsenäisen työskentelyn toteutukselle edellyttää kykyä ja sitoutumista itsenäiseen työskentelyyn, ongelmanratkaisuun, oppimateriaalin käyttöön, tiedonhakuun sekä oman viikoittaisen opiskeluaikataulun laadintaan ja sen noudattamiseen.
- Mikäli opiskelija arvioi oman oppimisensa edellyttävän ohjattua työskentelyä, suositellaan itsenäisen työskentelyn sijasta ilmottautumista opintojakson lähitoteutukselle.
- Opintojakso on tarkoitettu sosionomi -tutkinnon opiskelijoille.

Toteutuksen osallistujamäärä on rajoitettu. Etätoteutukseen valitaan maksimissaan 30 opiskelijaa. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, noudatetaan valinnassa seuraavia perusteita järjestyksessä:
1. Pakollinen opintojakso
2. Ilmoittautumisjärjestys

-Mikäli et mahdu mukaan opintojaksolle (ilmoittautuneiden määrä ylittää 30 opiskelijan rajan) eli ilmoittautumisesi hylätään, on mahdollista osallistua opintojaksosta syksyllä 2022 järjestettävään lähitoteutukseen. Tämä edellyttää, että otat yhteyttä opettajaan välittömästi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen kun tieto hylkäämisestä on tullut (miia.ojanen@metropolia.fi) ja pyydät siirtämistä kyseiselle opintototeutukselle.

Opintojakson opettaja: Miia Ojanen miia.ojanen@metropolia.fi

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

ks. opetussuunnitelman liite.
Opintojakson opettaja tarkentaa arvioinnin kriteerit opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Koko opintojakso arvioidaan 0-5.
Opintojakson oppimistehtävät: hyväksytty-täydennettävä-hylätty
Tentti: 0-5
Opintojakson arvosana muodostuu tentin arvosanasta. Opintojakson oppimistehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen kuin koko opintojaksosta merkitään arviointi. Hyväksytty arviointi edellyttää, että kaikki oppimistehtävät sekä tentti on suoritettu hyväksytysti toteutuksen aikana, opintojaksolla annettua aikataulua noudattaen. Aikataulu käydään läpi orientaatiossa sekä se on nähtävissä moodlesta sen avauduttua.