Siirry suoraan sisältöön

Esitystekniset sovellukset 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EZ22-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 31.05.2022

Ajoitus

04.10.2022 - 15.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 18

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Timo Hiekkanen

Vastuuopettaja

Mikko Pirinen

Ryhmät

  • AVOINAMK_S22-K23_KXH
    AVOINAMK_S22-K23_KXH_Esitys- ja teatteritekniikka
  • KXH22S2
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma monimuoto

Tavoitteet

Opiskelija hahmottaa esitystoiminnassa käytettävien sähkö- ja tietoverkkojen tekniikan. Opiskelija ymmärtää sähköön liittyvät turvallisuusriskit ja osaa ottaa ne huomioon. Hän osaa hyödyntää sekä soveltaa edellä mainittuja tietoja ja taitoja esitys- ja teatteritekniikkaan. Opiskelija osaa rakentaa tyypillisiä esitys- ja teatteritekniikassa tarvittavia tietoverkkoja.

Opiskelija ymmärtää sähköisten ohjaussignaalien perusteet ja tunnistaa tyypilliset sähköiset häiriölähteet. Hän ymmärtää sähköisten häiriöiden fysikaaliset periaatteet ja osaa huomioida niiden vaikutukset esitys- ja teatteritekniikan järjestelmissä.

Sisältö

- Esitys- ja teatteritekniikan sähkötekniikka
- Ethernet-verkkojen käsitteet ja rakentaminen
- Sähköiset signaalit esitystekniikassa

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa rakentaa turvallisesti tilapäisen pienjänniteverkon ja tietää sähköön liittyviä häiriölähteitä. Hän osaa käyttää ethernet-verkkoa osana yksinkertaisia esitys- ja teatteritekniikan järjestelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa suunnitella ja rakentaa turvallisesti tilapäisen pienjänniteverkon ja osaa huomioida sähköön liittyviä häiriölähteitä. Hän osaa suunnitella ethernet-verkon ja käyttää sitä osana esitys- ja teatteritekniikan järjestelmiä. Opiskelija osaa ratkaista tyypillisiä verkkoteknisiä ongelmia itsenäisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella ja rakentaa turvallisesti tilapäisen pienjänniteverkon. Hän osaa huomioida sähköön liittyviä häiriölähteitä osana suunnittelu- ja rakennusprosessia. Hän osaa suunnitella ethernet-verkon ja käyttää sitä osana esitys- ja teatteritekniikan järjestelmiä. Opiskelija osaa itsenäisesti ehkäistä ja ratkaista tietoverkkotekniikan ongelmia ammattialan kontekstissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa rakentaa turvallisesti tilapäisen pienjänniteverkon ja tietää sähköön liittyviä häiriölähteitä. Hän osaa käyttää ethernet-verkkoa osana yksinkertaisia esitys- ja teatteritekniikan järjestelmiä.