Siirry suoraan sisältöön

Advanced 3d-modeling and optimization (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DP13-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

22.08.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Ajoneuvo- ja konetekniikka

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Pekka Salonen

Vastuuopettaja

Pekka Salonen

Tavoitteet

Suoritettuaan opintojakson opiskelija osaa hyödyntää 3D-mallintamisessa kehittyneempiä mallinnustyökaluja ja -tapoja. Hän pystyy konstruoimaan geometrisesti ja rakenteellisesti vaativia rakenteita sekä optimoimaan niitä. Mallinnuksissaan hän osaa huomioida myös kokoonpanojen geometrioille asettamat vaatimukset sekä uusimpien valmistustekniikoiden (mm. 3D-tulostus) mahdollisuudet ja rajallisuudet. Teknisen dokumentaation ja tuotetietohallinnan perusteet ovat hänelle tuttuja opintojakson jälkeen.

Sisältö

Opintojakson sisältönä ovat kehittyneet 3D-mallinnustekniikat koskien yksittäisten osien ja kokoonpanojen mallintamista, pintamallinnustekniikat, rakenteiden simulointi (monikappaledynamiikka, lujuusanalyysi ja kokoonpantavuusanimointi) sekä rakenteiden geometrinen optimointi.
Samoin tutustutaan nykyaikaiseen tekniseen dokumentointiin ja tuotetietohallintaan (PDM).

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa mallintaa geometrisesti vaativan kokoonpanon osat 100%sti, kasata sen 75%sti oikein ja luoda siitä 50%sti oikeat tuotetietodokumentit.

Opiskelija osaa käyttää 50%sti kokoonpanon animointityökaluja, lujuusanalyysityökaluja ja monikappaledynamiikkamoduulia.

Opiskelija osaa optimoida osien geometrioita 50%sti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa mallintaa geometrisesti vaativan kokoonpanon osat 100%sti, kasata sen 75%sti oikein ja luoda siitä 75%sti oikeat tuotetietodokumentit.

Opiskelija osaa käyttää 75%sti kokoonpanon animointityökaluja, lujuusanalyysityökaluja ja monikappaledynamiikkamoduulia.

Opiskelija osaa optimoida osien geometrioita 75%sti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa mallintaa geometrisesti vaativan kokoonpanon osat 100%sti, kasata sen 100%sti oikein ja luoda siitä täysin oikeat tuotetietodokumentit.

Opiskelija osaa käyttää suvereenisti kokoonpanon animointityökaluja, lujuusanalyysityökaluja ja monikappaledynamiikkamoduulia.

Opiskelija osaa optimoida sekä osien geometrioita että kokoonpanoja.

Esitietovaatimukset

Teknillinen piirtäminen
3D-mallintamisen perusteet