Siirry suoraan sisältöön

Elokuvaprojekti (10 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EO74-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

10.10.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 26

Koulutus

  • Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • virtuaali: elokuva ja televisio ETV
  • Arto Tuohimaa
  • Sampsa Huttunen
  • Taneli Bruun
  • Taku Kaskela
  • Jouko Seppälä

Vastuuopettaja

Sampsa Huttunen

Ryhmät

  • KXC22_A
    KXC22, ryhmä A

Tavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa harjoituselokuvan oppilaitoksen tuotantoympäristössä. Opiskelija tietää elokuvatuotannon tuotannolliset ja toiminnalliset periaatteet.

Opiskelija osaa elokuvan kerronnan ja dramaturgian perusteet ja soveltaa niitä lyhyen harjoituselokuvan käsikirjoittamisessa. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa harjoituselokuvaprojektin käsikirjoituksen pohjalta. Hän tietää elokuvan tuotantoryhmän työtehtävät ja osaa toimia eri rooleissa. Hän tietää kuvauspaikkakäytännöt ja työnjaon.

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa harjoituselokuvan kuvauksen, valaisun ja äänityksen kevyellä kalustolla. Opiskelija osaa toteuttaa harjoituselokuvaan yksinkertaisen äänen ja kuvan jälkituotannon. Hän osaa ohjaamisen perusteet käytännön kuvaustilanteessa.

Opiskelija osaa johtaa ja organisoida omaa ja työryhmän toimintaa. Opiskelija osaa huomioida elokuvatuotannon eri ammattialojen erityisvaatimukset. Opiskelija osaa hakea tietoa itsenäisesti sekä kommunikoida ja toimia tuotannollisissa tilanteissa rakentavasti. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida kokonaisuutta ja antaa siitä palautetta.

Opiskelija tuntee keskeiset työturvallisuuteen vaikuttavat tekijät audiovisuaalisessa tuotannossa. Hän osaa ennalta ehkäistä vaaratilanteita ja tietää miten toimia onnettomuustilanteissa.

Sisältö

- oppilaitoksen tuotantoympäristö
- harjoituselokuvan käsikirjoittaminen
- käsikirjoituksen tuotannollinen ja taiteellinen purku
- harjoituselokuvan kuvaus, äänitys ja leikkaus
- harjoituselokuvan jälkituotanto
- ammattiroolit elokuvatuotannossa
- harjoituselokuvan tuotanto
- työskentely osana tuotantoryhmää
- kuvauspaikkakäytännöt ja työnjako
- työturvallisuus

Opetusmenetelmät

Lähiopetus,
Etäopetus,
Projekti,
Harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontakti: 100-120 tuntia (aika, jolloin opettaja opettaa)
Projekti, ryhmätyö, itsenäinen: 100-120 tuntia (aika, jolloin opettaja ei paikalla)
Tehtävät: 40-60 tuntia (aineistoon tutustuminen, tehtävän tekeminen)

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi käyttää kamera- ja äänikalustoa sekä jälkityöyksikköä. Opiskelija tietää työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija tunnistaa dramaturgian perusteet ja niiden merkityksen lyhyen harjoituselokuvan käsikirjoittamisessa. Opiskelija osaa tyydyttävästi toteuttaa harjoituselokuvan oppilaitoksen tuotantoympäristössä. Opiskelija tietää miten arvioidaan kokonaisuutta ja osaa antaa siitä palautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa hyvin käyttää kamera- ja äänikalustoa sekä jälkityöyksikköä. Opiskelija osaa työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija osaa hyvin dramaturgian perusteet ja osaa hyödyntää niitä lyhyen harjoituselokuvan käsikirjoittamisessa. Opiskelija osaa hyvin toteuttaa harjoituselokuvan oppilaitoksen tuotantoympäristössä. Opiskelija osaa arvioida kokonaisuutta ja antaa siitä palautetta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa sujuvasti käyttää kamera- ja äänikalustoa sekä jälkityöyksikköä. Opiskelija osaa kiitettävästi työnkulun kuvauksesta leikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja esityskopion tekoon. Opiskelija osaa dramaturgian perusteet ja soveltaa niitä monipuolisesti lyhyen harjoituselokuvan käsikirjoittamisessa. Opiskelija osaa kiitettävästi toteuttaa harjoituselokuvan oppilaitoksen tuotantoympäristössä. Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja analysoida kokonaisuutta ja antaa siitä rakentavaa palautetta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi
Osallistuminen/ Läsnäolovaatimus 80 %
Oppimistehtävät
Työnäyte